Δευτέρα 13 Απριλίου 2009

Επεισόδιο με εθνοφρουρό στη Λευκωσία

Αφαίρεσε μια τουρκική σημαία και στρατιωτικές εξαρτήσεις - Σε κατάσταση επιφυλακής οι δυνάμεις της εθνικής φρουράς

«Εισβολή» σε μη επανδρωμένο φυλάκιο της τουρκοκυπριακής πλευράς πραγματοποίησε Ελληνοκύπριος στρατιώτης, που υπηρετεί σε φυλάκιο της γραμμής αντιπαράταξης στη Λευκωσία. Ο εθνοφρουρός που μετέφερε στις ελεύθερες περιοχές μια τουρκική σημαία και στρατιωτικές εξαρτήσεις, συνελήφθη από τη Στρατονομία.

Μετά το επεισόδιο τέθηκαν σε κατάσταση επιφυλακής οι δυνάμεις της Εθνικής Φρουράς και άρχισαν έρευνες, ενώ η σημαία και οι εξαρτήσεις παραδόθηκαν στην ειρηνευτική δύναμη των Hνωμένων Εθνών. Ο εθνοφρουρός, οποίος κρατείται, ανακρίθηκε από τη Στρατονομία, ενώ παράλληλα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κράτηση του, περίπου 25 άτομα πραγματοποίησαν ειρηνική εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το στρατόπεδο όπου κρατείται.

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας, ο οποίος ενημερώθηκε για το περιστατικό έδωσε οδηγίες για το χειρισμό του θέματος. Από την πλευρά του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφανος Στεφάνου, δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν εγκρίνει τέτοιες ενέργειες, που ανατρέπουν την κατάσταση πραγμάτων στην γραμμή κατάπαυσης του πυρός, γιατί υπάρχουν πολλοί κίνδυνοι και για τη ζωή των εθνοφρουρών και για την περιοχή αλλά και γιατί είναι πηγή για άλλες παρενέργειες.

Ο κ. Στεφάνου τόνισε ότι η ενέργεια αυτή έγινε κακώς και ότι υπάρχουν ρητές διαταγές για τον τρόπο συμπεριφοράς των εθνοφρουρών που επανδρώνουν φυλάκια στην γραμμή κατάπαυσης του πυρός. Πρόσθεσε ότι οι εθνοφρουροί πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί «για να μην έχουμε δυσάρεστες καταστάσεις, όπως στο παρελθόν» και κατέληξε ότι η κατάσταση ελέγχεται πλήρως καί ότι έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα.

Τα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης