Τρίτη 28 Απριλίου 2009

Υπέρπτηση στο Φαρμακονήσι: H τουρκική «απάντηση» στον Ε. Μεϊμαράκη


28-04-2009 11:44:05 Η Άγκυρα για ακόμα μία φορά προχώρησε σε μία προκλητική ενέργεια, με πτήση άνωθεν του Φαραμκονησίου ακριβώς μετά την δημοσιοποίηση των δηλώσεων του υπουργού Άμυνας Ευάγγελου Μεϊμαράκη από την Ουάσιγκτον αναφορικά με την τουρκική συμπεριφορά στο Αιγαίο, μετά το πέρας της συνάντησης που είχε με τον Αμερικανό ομόλογό του Ρόμπερτ Γκέιτς.

Πιο συγκεκριμένα, τέσσερα τουρκικά μαχητικά τύπου F-16 πραγματοποίησαν υπέρπτηση σήμερα στις 11:17 άνωθεν του Φαρμακονησίου σε ύψος 1500 ποδών. Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από μαχητικά της Πολεμική Αεροπορίας.

Μόλις πρίν λίγες ώρες είχαν γίνει γνωστές οι δηλώσεις από την Ουάσιγκτον του υπουργού Άμυνας Ε. Μεϊμαράκη αναφορικά με την συνάντησή του με τον υπουργό Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ), Ρ. Γκέιτς.Εκτός της γενικόλογης τοποθέτησης του Έλληνα υπουργού περί της συμμαχίας με τις ΗΠΑ και των γενικών συζητήσεων επί διαφόρων θεμάτων, σε ερώτηση δημοσιογράφου για το εάν «Έγινε συζήτηση για τις παραβιάσεις και υπερπτήσεις των Τουρκικών μαχητικών στο Αιγάιο» ο Ε. Μεϊμαράκης είπε πως: «Ενημέρωσα αναλυτικά τον κ. Gates, όπως και τους επιτελείς του και νομίζω ότι οι απόψεις μας έγιναν κατανοητές».

Το ερώτημα βέβαια παραμένει για το κατά πόσο οι συγκεκριμένες απόψεις έγιναν «κατανοητές» και από την ... Άγκυρα!
Defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης