Τετάρτη 22 Απριλίου 2009

Ο Κ. Καραμανλής, πετά σε δύσκολη αποστολή στην Κύπρο

Βαριές είναι οι αποσκευές του πρωθυπουργού στο σημερινό ταξίδι του στη Λευκωσία, καθώς η όποια πολιτική προσέγγισης με την άλλη πλευρά για την επίλυση του Κυπριακού πέφτει στο «κενό» της εκλογής του ακροδεξιού Ντερβίς Έρογλου. Βαριές όμως είναι και οι εκκρεμότητες που αφήνει στην Αθήνα μετά τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση Παυλίδη, η οποία, μετά τις νέες δηλώσεις Καρατζαφέρη, ενδεχομένως αποτελέσει αφετηρία πολιτικών εξελίξεων.

Ο Κώστας Καραμανλής αναχωρεί από την Αθήνα στις 12 το μεσημέρι και μετά από μιάμιση ώρα πτήσης αναμένεται να έχει φτάσει στο αεροδρόμιο της Λάρνακας. Φτάνοντας στη Λευκωσία, και αφού ολοκληρωθούν τα τελετουργικά, θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Δημήτρη Χριστόφια για περίπου 15 με 20 λεπτά.

Μεταξύ τους θα γίνει εμπιστευτική ανταλλαγή απόψεων για το δέον γενέσθαι μετά την εκλογή του νέου «προέδρου» των κατεχομένων καθώς και τη συνολικότερη στάση της Τουρκίας, η οποία το τελευταίο διάστημα έχει να επιδείξει επιθετική διάθεση τόσο στο Κυπριακό όσο και στο Αιγαίο.

Στο τραπέζι θα συζητηθεί και η δυνατότητα αξιοποίησης του παράγοντα «Μόσχα», καθώς στο τέλος της εβδομάδας ο Κ. Καραμανλής θα έχει στη Σόφια συνάντηση με τον Βλαντιμίρ Πούτιν για θέματα ενεργειακού ενδιαφέροντος. Μετά την κατ’ ιδίαν συνάντηση των δυο ηγετών θα ακολουθήσουν συνομιλίες μεταξύ των δυο αντιπροσωπειών και συναντήσεις του πρωθυπουργού με τους αρχηγούς των κομμάτων και τον αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο. Με τον Κύπριο πρόεδρο θα έχει την ευκαιρία να τα ξαναπεί ο πρωθυπουργός αύριο το βράδυ, λίγο πριν αναχωρήσει για την Αθήνα, σε ιδιωτικό δείπνο, στην εξοχική κατοικία του Δ. Χριστόφια.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης