Τετάρτη, 27 Μαΐου 2009

ΕΛΛΗΝΙΚΑ "ΜΑΤΙΑ" ΓΙΑ ΤΑ MIRAGE 2000

ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ «μάτια» θα βλέπουν πλέον τα γαλλικής κατασκευής μαχητικά αεροσκάφη Μιράζ 2000 που υπηρετούν σε διάφορες Πολεμικές Αεροπορίες σε όλο τον κόσμο.Πρόκειται για την τοποθέτηση στα 220 υπάρχοντα Μιράζ 2000 μιας νέας έγχρωμης ψηφιακής οθόνης που σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από την ελληνική αμυντική βιομηχανία Μiltech Ηellas, μέσα από την οποία ο πιλότος βλέπει όλες τις κρίσιμες πληροφορίες για τα εχθρικά αεροσκάφη, την κατάσταση του κινητήρα του, τους διαθέσιμους πυραύλους και βόμβες και άλλα στοιχεία πτήσης και μάχης.

Μέχρι τώρα στα Μιράζ 2000 – μεταξύ αυτών και στα 32 ελληνικά- οι πληροφορίες αυτές απεικονίζονταν σε ασπρόμαυρη αναλογική οθόνη που με τον χρόνο προκαλούσε προβλήματα. Ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη από την ελληνική εταιρεία απαίτησαν εργασία 4 ετών και κόστισαν 5 εκατ. ευρώ με χρηματοδότηση στο πλαίσιο αντισταθμιστικών ωφελημάτων από τη γαλλική εταιρεία πυραύλων ΜΒDΑ.

Η νέα ψηφιακή οθόνη δοκιμάστηκε την περασμένη εβδομάδα στην Τανάγρα με επιτυχία, γεγονός που την καθιστά το πιο υψηλής τεχνολογίας ελληνικό προϊόν σε αεροσκάφος.

Ήδη η Μiltech έκλεισε το πρώτο εξαγωγικό συμβόλαιο με την Αεροπορία του Περού.

Σταδιακά θα «φορέσουν» την ελληνική Ηead Down Display και τα 220 Μιράζ 2000, καθώς διακόπτεται η παραγωγή της αναλογικής οθόνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης