Τετάρτη 6 Μαΐου 2009

Οι Τούρκοι ανακάλυψαν παράνομο.."επικοισμό του Αγαθονησίου απ'τους Έλληνες"!




Το νέο πρόσωπο της Τουρκίας καθώς και η γραμμή του νέου Υπ.Εξωτερικών της γείτονος ανησυχούν την Αθήνα.

Το τι σημαίνει η ανάληψη του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών από τον κ. Αχμέτ Νταβούτογλου, αναδεικνύεται πλέον και στην πράξη.
Σήμερα ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας μεταβαίνει στα Κατεχόμενα, στο πρώτο του ταξίδι με τη νέα του ιδιότητα. Η επίσκεψη πραγματοποιείται λίγες μέρες μετά την ενθαρρυντική για τη Λευκωσία απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για την υπόθεση Οραμς. Θα έχει συναντήσεις με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ και τη νέα «κυβέρνηση» του κατοχικού καθεστώτος.
Την ίδια ώρα η εφημερίδα «Τζουμχουριέτ» μέσω του ανταποκριτή της στην Αθήνα ανακαλύπτει..επικοισμό του Αγαθονησίου από τους Έλληνες!
Ο Τούρκος αρθρογράφος ισχυρίζεται ότι «σύμφωνα με τις διεθνείς συνθήκες, η κυριότητα του νησιού είναι αμφισβητούμενη και ο απέναντι γείτονας φοβάται την τουρκική αντίδραση».Υποστηρίζει, επίσης, ότι η Πολιτεία «κατάφερε να εγκαταστήσει στο νησί μόνο 70 Ελληνες υπηκόους», οι οποίοι «έχουν έρθει εκεί λαθραία». Κατά τον αρθρογράφο, «το ελληνικό κράτος, προκειμένου να...εντάξει το νησί στα εδάφη του με τετελεσμένα, κάθε περίοδο εγκαθιστά εκεί αρχικά δύο με τρεις οικογένειες, ακολούθως νύκτα μεταφέρει εκεί και άλλα άτομα, τα οποία εγκαθίστανται στο νησί».
Αναφέρεται εμφατικά στο πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης που αντιμετωπίζει το νησί («Γαϊδουρονήσι» στην τουρκική), σημειώνοντας ότι με βάση τις διεθνείς συνθήκες δεν μπορούν να εγκατασταθούν εκεί ελληνικές δυνάμεις!
Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών κ. Γ. Κουμουτσάκος παρά την ανησυχία που προκαλεί πλέον η ανάληψη του τουρκικού Υπ.Εξωτερικών απ΄τον κ.Νταβούτογλου και παρά τις καθημερινές προκλήσεις στο Αιγαίο αρκέστηκε στο να προχωρήσει σε μια χλιαρή δήλωση σχετικά με το άρθρο της Τζουμχουριέτ λέγοντας πως το άρθρο είναι «προκλητικό και άσχετο με την πραγματικότητα»...
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης