Τετάρτη 20 Μαΐου 2009

Και άλλες παραχωρήσεις



ΤΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑ ΑΓΓΕΛΙΔΗ

Άκουσα στην τηλεόραση τον Πρόεδρο Χριστόφια να μιλά στο Λονδίνο στους Τ/κ και πραγματικά λυπούμαι να παρατηρήσω γιατί επιτέλους δεν βγαίνει καθαρά και να πει στον κόσμο ότι με τον Ταλάτ προσπαθούν με τη μέθοδο του σαλαμιού να εφαρμόσουν τις πρόνοιες του σχεδίου, το οποίο ο λαός απέρριψε με 76%; Και εξηγούμαι.

Τους διαβεβαίωσε πως στο τ/κ συνιστών κρατίδιο οι Τ/κ θα αποτελούν πλειοψηφία. Πού το βασίζει αυτό ο Πρόεδρος; Κατά την άποψή μου γιατί έχει αποδεχθεί πως οι έποικοι θα παραμείνουν και αυτό θα αποτρέψει τους Ε/κ να επιστρέψουν στα σπίτια τους. Όμως τι θα γίνει με τις περιουσίες των Ε/κ; Θα επιτρέψουμε στους έποικους να κατέχουν τις περιουσίες μας για να βοηθήσουμε τον Ταλάτ και την Τουρκία να εκτουρκίσουν και την υπόλοιπη Κύπρο πριν η Τουρκία καταστεί πλήρες μέλος της Ε.Ε., όπως ελπίζει, σε 10-15 χρόνια! Γιατί αυτό θα συμβεί αφού δεν έχουμε το θάρρος να πούμε στους Ευρωπαίους εταίρους μας: Φθάνει πια, ώς εδώ και μη παρέκει. Η Τουρκία δεν γίνεται δεκτή στην Ευρώπη από την Κυπριακή Δημοκρατία εκτός εάν αναγνωρίσει την Κύπρο και εφαρμόσει το Πρωτόκολλο 10 πριν από το Δεκέμβρη του 2009. Για τα στρατεύματα και τους εποίκους μπορούμε να της δώσουμε κάποια πίστωση χρόνου. Άλλα, όμως, λέει ο Υπουργός Εξωτερικών και κανένας δεν τον βάζει σε τάξη!

Αλλά ο Πρόεδρος ανέφερε στους Τ/κ και τα εξής αμίμητα: Στα Κόκκινα δεν θα επιτρέψουμε την προμήθεια καυσίμων μέσω του Λιμνίτη αλλά θα μπορούσαμε να τους ηλεκτροδοτήσουμε! Οποία κατάντια να τροφοδοτούμε τον εχθρό με ηλεκτρικό ρεύμα, ωσάν τα Κόκκινα να αποτελούν παραθεριστικό θέρετρο του Αττίλα. Όλοι γνωρίζουμε πως τα Κόκκινα δεν είναι τίποτε άλλο παρά μία προκεχωρημένη βάση του εχθρού στα νώτα μας. Έχω εκφράσει πρόσφατα την άποψη πως μια τέτοια ενέργεια αποτελεί πράξη εσχάτης προδοσίας και θα πρέπει να μελετηθεί νομική αντίδραση σε τέτοιες ενέργειες, για να παύσουν επιτέλους οι ασυδοσίες από μέρους των κυβερνώντων εις βάρος των προσφύγων και σε τελευταία ανάλυση και σε βάρος όλου του κυπριακού λαού, Ε/κ και Τ/κ.

Σημερινή


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης