Τετάρτη 13 Μαΐου 2009

Υπογράφεται μέχρι την Παρασκευή η συμφωνία Eλλάδος-Ρωσίας για τον South Stream!


Συμφωνήθηκε και υπογράφεται το αργότερο μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή, το κείμενο συμφωνίας μεταξύ Ελλάδος και Ρωσίας για την κατασκευή του South Stream ! Σύμφωνα με πληροφορίες του defencenet.gr, οι δύο πλευρές έφτασαν στην επίλυση όλων των εκκρεμοτήτων που υπήρχαν για τον αγωγό φυσικού αερίου, κατέληξαν στο τελικό κείμενο και ο πρόεδρος της ΔΕΣΦΑ (θυγατρικής της ΔΕΠΑ), πιθανόν και ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, θα ταξιδεύσουν στις επόμενες 48 ώρες στην Μόσχα για την υπογραφή της σχετικής συμφωνίας.

Από ρωσικής πλευράς στην υπογραφή θα παρίσταται και ο Ρώσος πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν, με την Μόσχα να θέλει να δείξει με αυτό το τρόπο την σημασία που δίνει στην υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ ΔΕΣΦΑ και GAZPROM για την κοινή εταιρεία διαχείρισης του αγωγού. Η Βουλγαρία έχει συμφωνήσει με το αντίστοιχο κείμενο και οι εργασίες του αγωγού αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα έτσι ώστε να είναι έτοιμος το 2015 το αργότερο.

Η εξέλιξη αυτή είναι η σημαντικότερη των τελευταίων ετών στο ενεργειακό παίγνιο που συμμετέχει η χώρα μας, καθώς η είσοδός της στον ενεργειακό χάρτη γίνεται με έναν τρόπο που κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί πριν μερικά χρόνια.

Πρόκειται για ένα έργο που κάνει το παράλληλο έργο του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης, να φαίνεται "μικρό" μπροστά στην εξέλιξη αυτή που δίνει ταχύτατη "νότια" διέξοδο προς την Ευρώπη στα αχανή πεδία φυσικού αερίου της Ρωσίας. Ο αγωγός επί ελληνικού εδάφους θα "φυτευτεί" μερικά χιλιόμετρα δυτικά της γραμμής αντιπαράθεσης του Έβρου ποταμού, βάζοντας δυναμικά στο παιχνίδι ασφάλειας την περιοχή την Μόσχα.
DefenceNet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης