Παρασκευή 15 Μαΐου 2009

Θεωρίες συνωμοσίας για τη Λέσχη των «Πεφωτισμένων»

Η μυστικότητα των συναντήσεων και τα ονόματα όσων έχουν κατά καιρούς συμμετάσχει στις συναντήσεις έχουν πυροδοτήσει πολλά σενάρια και εικασίες

ΤΩΝ RΟGΕRBΟΥΕS ΚΑΙ JOHN CΑRR

Μην το πείτε σε κανέναν, λέξη μη σας ξεφύγει, αλλά οι ισχυροί του κόσμου συναντώνται πάλι μυστικά για να σώσουν τον πλανήτη από την οικονομική καταστροφή. Α, και αν θέλετε να τους στείλετε τις απόψεις σας, η διεύθυνση είναι: Ναυσικά Αstir Ρalace Ηotel, Απόλλωνος 40, ΤΚ 166 71, Βουλιαγμένη, Ελλάδα.


Είναι λίγο δύσκολο να βρει κανείς δωμάτιο στον «Αστέρα» σήμερα και αύριο, καθώς οι «Πεφωτισμένοι» της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ πραγματοποιούν το ιδιωτικό τους κονκλάβιο στο πολυτελές ελληνικό ξενοδοχείο.

Κάθε χρόνο, από το 1954, μια ομάδα από περίπου 130 πολιτικούς, επιχειρηματίες και δημοσιογράφους συγκεντρώνονται σε ένα απομονωμένο ξενοδοχείο μαζί με κορυφαίους τραπεζίτες και λίγους γαλαζοαίματους για να συζητήσουν φλέγοντα ζητήματα και να παραμείνουν στην πρωτοπορία της ενημέρωσης. Η λίστα των συμμετεχόντων δεν δημοσιεύεται, συνέντευξη Τύπου δεν παραχωρείται και όποιος είναι φλύαρος διώκεται από τον μαγικό κύκλο.

Εμείς που καθόμαστε έξω από τις κλειδωμένες πύλες, δεν έχουμε παρά να ελπίζουμε ότι τα μέλη της Λέσχης θα κοιμηθούν καλά και ότι δεν θα τραυματιστούν κάνοντας τζετ σκι προτού λύσουν τα παγκόσμια προβλήματα.

Ε φέτος η ομάδα θα μιλήσει για την ύφεση. «Σύμφωνα με το φυλλάδιο που εστάλη στους συμμετέχοντες πριν από τη συνάντηση, η Μπίλντερμπεργκ έχει δύο επιλογές», λέει ο παρατηρητής Ντάνιελ Εστουλιν · «είτε μια παρατεταμένη, μαρτυρική ύφεση που θα καταδικάσει τον κόσμο σε δεκαετίες στασιμότητας, παρακμής και φτώχειας, είτε σε μια έντονη αλλά συντομότερη ύφεση που θα στρώσει τον δρόμο για μια νέα βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη».

Εφόσον η Μπίλντερμπεργκ επισήμως «δεν υπάρχει», δεν μπορεί να διαψεύσει τίποτε και αποτελεί μάννα εξ ουρανού για όσους πιστεύουν στις θεωρίες συνωμοσίας. Οι ευρωσκεπτικιστές είναι πεπεισμένοι ότι η διεύρυνση της ΕΕ σχεδιάστηκε στους κόλπους της Λέσχης- οι ευρωπαίοι επίτροποι ήταν πάντοτε ευπρόσδεκτοι στη σύναξη.

Ο Τζιμ Τάκερ, ο οποίος παρακολουθεί κατά πόδας εδώ και χρόνια τις συναντήσεις της, ισχυρίζεται ότι τα μέλη της Λέσχης διέταξαν την κυρία ΜάργκαρετΘάτσερ «να διαλύσει τη βρετανική εθνική κυριαρχία, αλλά εκείνη αρνήθηκε κατηγορηματικά, οπότε μεθόδευσαν την πτώση της». Οι αριστεριστές συνωμοσιολόγοι πιστεύουν ότι τα μέλη της Μπίλντερμπεργκ συγκροτούν έναν πυρήνα σκληρών καπιταλιστών. Και σε αυτό υπάρχουν ψήγματα αλήθειας. Κοινή πεποίθηση των μελών της Μπίλντερμπεργκ είναι ότι τα εθνικά προβλήματα λύνονται καλύτερα από μια διεθνή ελίτ, ότι ένα παγκόσμιο δίκτυο διαμορφωτών γνώμης πρέπει να έχει κοινή γλώσσα και ότι τα όρια που χωρίζουν τους πλουσίους από τους πολιτικούς είναι ρευστά.

Υπήρχε λοιπόν μια φυσική τάση να προσκαλούνται συντηρητικοί και υπέρμαχοι της φιλελεύθερης αγοράς. Οι μόνοι σοσιαλιστές που λαμβάνουν πρόσκληση είναι όσοι «καταλαβαίνουν το χρήμα». «Είναι υπερβολικό να πει κανείς ότι προσπαθούμε να εγκαθιδρύσουμε μια παγκόσμια κυβέρνηση, αλλά όχι και εντελώς άδικο» είχε πει ο λόρδος Χίλι, πρώην υπουργός Οικονομίας της Βρετανίας, στον συγγραφέα Τζον Ρόνσον για το βιβλίο του με τίτλο «Εκείνοι: περιπέτειες με εξτρεμιστές». «Οσοι συναντιόμασταν στην Μπίλντερμπεργκ νιώθαμε ότι δεν μπορούσαμε να συνεχίζουμε για πάντα να πολεμάμε ο ένας τον άλλο για το τίποτε. Γι΄ αυτό πιστεύαμε ότι η ύπαρξη μιας και μόνο κοινότητας ισχύος σε όλον τον κόσμο θα ήταν κάτι καλό».

Ε νας άλλος τρόπος να δει κανείς την ομάδα είναι με τα μάτια του Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ, ο οποίος είπε ότι τα μέλη της Μπίλντερμπεργκ αποτελούν «μια εγκληματική μυστική ομάδα του παγκόσμιου σιωνισμού που επιχειρεί να επιβάλει μια ανάλγητη παγκόσμια δικτατορία υπό την ηγεσία του Εωσφόρου». Αυτή η ιδέα είναι αρκετά διαδεδομένη καθώς η μυστικοπάθεια της Λέσχης γίνεται αντιληπτή από πολλούς σαν απόδειξη κακών προθέσεων.

Κατά πόσον ο Εωσφόρος θα είναι ξαπλωμένος σε κάποια από τις σεζλόνγκ του «Αστέρα» δεν έχει εξακριβωθεί ακόμη. Αυτό που μπορέσαμε να διαπιστώσουμε από τον Αλέξις Ο΄ Μπράιαν, εκπρόσωπο της Παγκόσμιας Τράπεζας, είναι ότι ο πρόεδρος του οργανισμού Ρόμπερτ Ζέλικ «μεταβαίνει στην Αθήνα για επαγγελματικούς λόγους» οι οποίοι δεν προσδιορίζονται. Το επίσημο πρόγραμμα του υπουργού Οικονομίας των ΗΠΑ Τίμοθι Γκάιτνερ είναι μυστηριωδώς κενό για το ίδιο διήμερο. Ο ΤζοΑκερμαν, επικεφαλής της Deutsche Βank, θα ταξιδεύει «κάπου στην Ευρώπη» και ο Ζαν-Κλοντ Τρισέ, επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, δεν θα βρίσκεται στο πόστο του ως το τέλος της εβδομάδας.

Πιάσατε το νόημα. Κάτι συμβαίνει... Μακάρι να μας «σφύριζε» κάποιος το μυστικό.

© Τhe Τimes, 2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης