Παρασκευή, 30 Ιανουαρίου 2009

Δημοσιογράφος της εφημερίδας «Η Σφήνα» σήκωσε την ελληνική σημαία στα ΊμιαΟ δημοσιογράφος της εφημερίδας «Η Σφήνα», Γιώργος Χριστοδούλου, με εντολή του εκδότη, Σπύρου Καρατζαφέρη, ανέβηκε στα Ίμια σήμερα το μεσημέρι και σήκωσε την ελληνική σημαία.

Αφού φωτογραφήθηκε, πριν προλάβουν να αντιδράσουν οι Τούρκοι, οι οποίοι αντελήφθησαν την τελευταία στιγμή ότι κάτι περίεργο συνέβαινε, κατέβασε τη σημαία και αποχώρησε, την ώρα που κατέφθανε τουρκική ακταιωρός.

Η υπόθεση έγινε γνωστή πριν από λίγο και δεν υπάρχει αντίδραση από καμία πλευρά

Ο εκδότης της εφημερίδας, Σπύρος Καρατζαφέρης, στην επισήμανσή μας ότι αυτή η χειρονομία θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τις σχέσεις των δύο χωρών, απάντησε ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβεί από τη στιγμή που η ελληνική κυβέρνηση δηλώνει ότι τα Ίμια είναι ελληνικά…

Στρατιωτικές πηγές αναφέρουν ότι το ελληνικό Πεντάγωνο μέχρι αργά το απόγευμα δεν είχε υπόψη του κάποιο περιστατικό, αφού ως γνωστόν η επιτήρηση της περιοχής είναι αρμοδιότητα του Λιμενικού.

Πάντως, μέχρι τώρα, τόσο οι ελληνικές όσο και οι τουρκικές Αρχές δεν έχουν προχωρήσει σε οποιαδήποτε επίσημη ανακοίνωση.

Πηγή: zougla

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης