Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2009

Γραφείο Οικονομικών Υποθέσεων της Ελλάδας στην Αρμπίλ

Στην Αρμπίλ, τα αλεξανδρινά Άρβυλα, θα κυματίζει η ελληνική σημαία στο Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων που θα λειτουργήσει σύντομα


Στην ίδρυση Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων στην Ερμπίλ, στη συμβολή της Ελλάδας για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς του Ιράκ, καθώς και στην ανέγερση αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου στα Γαυγάμηλα, συμφώνησαν σήμερα η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη και ο Ιρακινός ομόλογός της Χοσυάρ Ζεμπαρί.
Σε δηλώσεις της μετά τη συνάντηση, η υπουργός Εξωτερικών, αφού υπογράμμισε πως η Ελλάδα τάσσεται σταθερά υπέρ της ενότητας, ανεξαρτησίας και εδαφικής ακεραιότητας του Ιράκ, σημείωσε πως η Ελλάδα συμμετέχει στη χρηματοδότηση της αναπτυξιακής προσπάθειας του Ιράκ, με έμφαση στη βελτίωση των υποδομών, και για τη διευκόλυνση ακριβώς της ανάπτυξης των διμερών σχέσεων σχεδιάζει την εγκατάσταση ενός Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών υποθέσεων στην πόλη Ερμπίλ.
Επίσης, ανταποκρινόμενη σε παράκληση του...Ιρακινού ομολόγου της, η κ.Μπακογιάννη υποσχέθηκε ότι η χώρα μας θα συνδράμει το Ιράκ στην ανόρθωση των μουσείων της χώρας και στην ανέγερση αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου στα Γαυγάμηλα.
Από πλευράς του, ο κ. Ζεμπαρί ευχαρίστησε θερμά τη χώρα μας για τη σταθερή της υποστήριξη, σημείωσε πως το Ιράκ βρίσκεται σε μια σταθερή πορεία εκδημοκρατισμού, ζήτησε να ενισχυθούν οι επαφές τεχνικών εμπειρογνωμόνων για τα πολιτιστικά ζητήματα, αλλά και για την ανοικοδόμηση της χώρας, και ανανέωσε την πρόσκλησή του προς την κ.Μπακογιάννη να επισκεφθεί τη Βαγδάτη.
ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης