Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2009

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΤΙΣ 10 ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΩΝ ΑΠΟΔΗΜΩΝ

Με μια σειρά επιστολών προς σύσσωμη την πολιτική ηγεσία της χώρας ο πρόεδρος του ΣΑΕ κ. Στέφανος Ταμβάκης επαναφέρει το θέμα του συνταγματικά κατοχυρωμένου πλέον δικαιώματος του "Εκλέγειν και Εκλέγεσθαι" προς τους Ομογενείς -κυρίως Αυστραλίας και Αμερικής- με μια σειρά προτάσεων που στόχο από ότι φαίνεται έχουν αφενός να υπενθυμίσουν όσα έχουν υποσχεθεί προεκλογικά τα δυο κόμματα εξουσίας Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ που έχουν και τον πρώτο λόγο, λόω πλειοψηφίας στην Βουλή αλλά και να προλάβουν άλλες εξελίξεις από τον νόμο που ήδη έχει προετοιμάσει ο Προκόπης Παυλόπουλος όπως αποκάλυψε το Greek American News Agency στις 14 Δεκεμβρίου 2008

Προφανώς ο κ. Στέφανος Ταμβάκης έχοντας ισχυρό πολιτικό αισθητήριο ή πολύ καλές πληροφορίες και πηγές, για τις επερχόμενες πολιτικές ανακατάταξεις στην χώρα μετά τις εκλογές, όταν και όποτε αυτές γίνουν, αλλά και σπεύδοντας να προλάβει ραγδαίες εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό το οποίο μυρίζει άρωμα εκλογών την προσεχή άνοιξη-σύμφωνα με αποκλειστικές πρληροφορίες του Greek American News Agency οι εκλογές θα φανούν έντονα στο προσκήνιο μαζί με τις Ευρωεκλογές...


ΤΙ ΖΗΤΑ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΑΕ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΑΜΒΑΚΗΣ ΑΠΟ ΣΥΣΣΩΜΗ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ;

1. Δυνατότητα άσκησης του εκλογικού δικαιώματος στις βουλευτικές εκλογές με επιστολική ψήφο και κάλπη

2. Δημιουργία εκλογικών περιφερειών αποδήμων και οι μόνιμοι κάτοικοι εξωτερικού να εκλέγουν τους δικούς τους αντιπροσώπους στην Βουλή που να αντιπροσωπεύουν τον ελληνισμό των 5 (πέντε) ηπείρων.

3. Καταγραφή των Ελλήνων του Εξωτερικού που έχουν δικαίωμα ψήφου. Κρίνεται ιδιαίτερα σημαντικό για την επιλογή της ορθότερης διαδικασίας άσκησης του δικαιώματος ψήφου να υπάρχει ενημερωμένος κατάλογος, ώστε να είναι γνωστός ο ακριβής αριθμός των εν δυνάμει ψηφοφόρων του Εξωτερικού.

4. Σύσταση Επιτροπής που θα αποτελείται από το Υπουργείο Εξωτερικών, το Υπουργείο Εσωτερικών, την Ειδική Μόνιμη Επιτροπή της Βουλής των Ελλήνων για τον Απόδημο Ελληνισμό, τους εκπρόσωπους των κοινοβουλευτικών κομμάτων και το ΣΑΕ ώστε να επεξεργαστούν ένα κοινό σχέδιο.

και σχεδόν όλες οι επιστολές κλείνουν με την εξής διακριτικά διατυπωμένη έκφραση και ουσιαστική έκκληση και επίκληση στις κατά καιρούς προεκλογικές υποσχέσεις που έχουν δώσιε τα παραδοσιακά λεγόμενα κόμματα εξουσίας αλλά και αυτά της μόνιμης (αριστερής) αντιπολίτευσης

"Με βάση τα παραπάνω, κρίνουμε ως ιδιαιτέρως σημαντικό για την υλοποίηση της ιστορικής αυτής εξαγγελίας των πολιτικών δυνάμεων της χώρας, την σύσταση της ειδικής επιτροπής ώστε να εξετασθεί το θέμα από όλες τις πλευρές".

ΤΟ ΣΑΕ ΑΜΕΡΙΚΗΣ και οι αυθαιρεσίες του Θ. Σπυρόπουλου

Εκείνο ωστόσο που έχει σημασία και αυτό έχει καταγγελθεί επώνυμα πολές φορές και αρμοδίως από την πλειοψηφία των μελών του περιφερειακού Δ.Σ. του ΣΑΕ Αμερικής, και οφείλει ο πρόεδρος του ΣΑΕ κ.Σ. Ταμβάκης να το λάβει σοβαρά υπόψη του είναι μπορεί σε όλα τα περιφερειακά Συμβούλια να έχει γίνει εσωτερικός διάλογος και οι απαραίτητες κοινωνικές ζυμώσεις μέσα από τα αρμόδια ομογενειακά όργανα(συλλόγους, φορείς, κτλ) στις ΗΠΑ ουδέποτε ο κ. Σπρυρόπουλος δεν έκανε απολύτως καμία ενέργεια για να λάβει προτάσεις από την βάση της Ομογένειας με συζητήσεις στο κύταρο της κοινωνίας των Ελλήνων Ομογενών που είναι τα εκλεγμένεα ομογενειακά Δ.Σ. οργανισμών της Ομογένειας (συλλόγους, ομοσπονδίες κτλ). Αντιθέτως ο κ. Σπυρόπουλος και η ομάδα(το κλειστό αυτό club δυο τριών ατόμων που προτάσσουν τα προσωπικά και ιδιοτελή συμφέροντα τους) που τον κατευθύνει έφτιαξε μια "πλατφόρμα" "προτάσεων" χωρίς διάλογο και συνεννόηση με την Ομογένεια. Αυτό οφείλουν να το λάβουν σοβαρότατα υπόψη τους οι πολιτικοί στην Αθήνα όχι βρίσκοντας την αφορμή που γυραίουν για να μην υλοποιήσουν τα όσα έχουν υπσοχεθεί αλλά για να κάνουν εκείνες τις διαδικασίες μέσω της αρμόδιας διακομματικής επιτροπής ώστε να ακουστούν και να καταγραφούν όλες οι απόψεις που θα βοήθεισουν ουσιαστικά στην προώθηση της υλοποίησης μιας υπόσχεσης που έχουν δώσει και τα δυο μεγάλα κόμματα εξουσίας από το 1985 μέχρι σήμερα πολλές φορές.20 χρόνια υποσχέσεις!

Πρώτα το εμπόδιο ήταν το σύνταγμα αλλά αυτό πλέον ξεπεράστηκε με την τελευταία αναθεώρηση. Τώρα το εμπόδιο είναι η αυξημένη πλειοψηφία στην Βουλή για να περάσει το νομοσχέδιο και να γίνει νόμος του Ελληνικού κράτους και πράξη η υπόσχεση δεκαετιών προς τους απανταχού Ομογενείς. Και εδώ είναι που "κολλάει"προσχηματικά και σχεδιαμσένα από τους υπεύθυνους και ειδικούς εντεταλμένους των κομμάτων στην Βουλή των δυο κομμάτων (ΠΑΣΟΚ+ΝΔ) μόλις το θέμα έρχεται προς ψήφιση.

Εκείνο που έχει σημασία στην παραπάνω είδηση την οποία και αναδεικνύουμε είναι το γεγονός ότι ο Πρόεδρος του ΣΑΕ με μια συντονισμένη κίνηση από τις 16 Ιανουαρίου και σε συνενενόηση με το προεδρείο του ΣΑΕ απέστειλε πος όλη την Πολιτική ηγεσία από τον Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή μέχρι τον τελευταίο εξωκοινοβουλευτικό παράγοντα τις θέσεις και τις προτάσεις που σε γενικές γραμμές έχει διαμορφώσει το ΣΑΕ δημοκρατικά (πλην του ΣΑΕ Αμερικής).

Το ερώτημα είναι τι θα πράξουν τώρα οι πολιτικοί που δνε διακαιούνται νε λένε δεν ξέρω...δεν γνωρίζω...και όλα τα άλλα που ακούγωνται στους διαδρόμους της Ελληνικής Βουλής όταν έρχεται (ή το φέρνουν οι επισκέπτες απόδημοι) στις συζητήσεις της Βουλής.

Το Greek American News Agency δίνει στην ευρύτερη δημοσιότητα και παρουσιάζει όλες τις επιστολές που έστειλε ο κ.Ταμβάκης ώστε ΟΥΔΕΙς ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΛΕΕΙ ΌΤΙ ΔΕΝ ΞΈΡΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟ ΘΈΜΑ, αλλά και για να αποτελέσει θέμα που θα απασχολήσει και τα Αθηνοκεντρικά Ελληνικά ΜΜΕ τα οποία εν πολλοίς ξεχνούν ότι Υπάρχει μια άλλη Ελλάδα εκτός συνόρων , ΓΙΑΤΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΥΝΟΡΑ!

Μια Ελλάδα ίσως δυνατότερη και ισχυρότερη, που θα μπορούσε να στηρίξει την χώρα εντός των συνόρων, αν την βοηθούσαν ορθώς και με ειλικρίνεια οι πολιτικοί της Χώρας να σταθεί όρθια και να απαντήσει στις προκλήσεις των καιρών με νέο και σύγχρονο τρόπο. Απαντώντας στις προκλήσεις με σχέδιο και στρατηγική. Και όχι με σπασμωδικές ενέργειες βιτρίνας όσων αυτοαποκαλούνται και αυτόχρηζονται ηγέτες για να εξυπηρετούν τα δικά τους μικρά και προσωποπαγή ιδιοτελή συμφέροντα.

Παράλληλα όπως θα δείτε στην συνέχεια από το αποκαλυπτικό ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ που παρουσιάζουμε παρακάτω, για όσους κρατούν αρχείο σχετικά με το θέμα φαίνεται ξεκάθαρα οι απόψεις των κομμάτων αλλά ειδικών επιστημόνων πάνω στο θέμα, έχουμε καταγράψει μέσα από την μεγάλη έρευνα και τον δημόσιο διάλογο που έχουμε ξεκινήσει από τον Μάρτιο του 2007. Πρόκειται για το υπαριθμόν δυο -μετά την παιδεία- φλέγον θέμα που αφορά τους Έλληνες Ομογενείς(ειδικά των ΗΠΑ) αλλά και του κόσμου όλου που θέλουν να τους δοθεί το ιερό δικαίωμα του Εκλέγειν & Εκλέγεσθαι.

Δικαίωμα που έχουν υποσχεθεί όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί των δυο μεγάλων κομμάτων που εναλάσσονται στην εξουσία από το 1974 και μετά.


ΟΙ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

2009

Προς τον Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή

Προς τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Δ. Σιούφα

Προς την Υπουργό Εξωτερικών Ν. Μπακογιάννη

Προς τον αρμόδιο Υφυπουργό Θ. Κασσίμη

Προς τον αρμόδιο Υπουργό Εσωτερικών κ. Π. Παυλόπουλο

Προς τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Παπανδρέου

Προς την Γενική Γραμματέα του ΚΚΕ κ. Αλέκα Παπαρήγα

Προς τον Πρόεδρο του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ κ. Αλέκο Αλαβάνο

Προς τον Πόεδρο του ΛΑ.ΟΣ. κ. Γ. Καραντζαφέρη

Προς την Διακομματική για Θέματα Απόδημου Ελληνισμού

Προς τον Πρόεδρο του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ κ. Α. Τσίπρα

2008

ΜΕ ΑΚΡΑ ΜΥΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΡΟΩΘΕΙΤΑΙ ΝΕΟ Ν/ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΩΝ ΟΜΟΓΕΝΩΝ! 14.12.08

Η ΕΠΙΣΤΟΛΙΚΗ ΨΗΦΟΣ ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ 14.12.08

ΜΕΤ ΕΜΠΟΔΙΩΝ ΠΡΟΩΘΕΙΤΕ Η ΨΗΦΟΣ ΤΩΝ ΟΜΟΓΕΝΩΝ08.06.08

ΨΗΦΟΣ ΤΩΝ ΟΜΟΓΕΝΩΝ: Η ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ, ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ 08.09.08

2007

ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΗ ΨΗΦΟ ΤΩΝ ΟΜΟΓΕΝΩΝ 31.03.07

ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ Η ΨΗΦΟΣ ΤΩΝ ΟΜΟΓΕΝΩΝ ;19.08.07

ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ Η ΨΗΦΟΣ ΤΩΝ ΟΜΟΓΕΝΩΝ ? αντιδράσεις και επιδράσεις... 21.08.07

ΨΗΦΟΣ ΑΠΟΔΗΜΩΝ : άλλα λόγια να αγαπιόματστε..30.09.07

Η ΨΗΦΟΣ ΤΩΝ ΑΠΟΔΗΜΩΝ -ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ 06.10.07

ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΣΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΩΝ ΑΠΟΔΗΜΩΝ 14.10.07

Η ΨΗΦΟΣ ΤΩΝ ΟΜΟΓΕΝΩΝ ΚΑΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΗΘΕΙΑ 14.10.07

2006

ΨΗΦΟΣ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 07.12.06

ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΠΡΟΣ ΑΠΟΔΗΜΟΥΣ " ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΣΑΣ" 08.12.06

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης