Τετάρτη 5 Αυγούστου 2009

Αλλαγές στον τουρκικό στρατό

Ανακοινώθηκαν χθες οι αποφάσεις του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου στην Τουρκία.
Σύμφωνα με αυτές, από τις 30 Αυγούστου αποστρατεύεται ο Αρχηγός των Ναυτικών Δυνάμεων, Μετίν Ατάτς και τη θέση του αναλαμβάνει ο νυν Αρχηγός Στόλου, Εσρέφ Ουγούρ Γεγίτ.
Στη θέση του Αρχηγού των Αεροπορικών Δυνάμεων, πτέραρχου Αϊντογάν Μπαμπάογλου, αναλαμβάνει καθήκοντα ο νυν Διοικητής των Ακαδημιών Πολέμου, πτέραρχος Χασάν Ακσάι.
Ο Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων, στρατηγός Μπασμπούγ, ο Αρχηγός των Χερσαίων Δυνάμεων, στρατηγός Ισίκ Κοσάνερ, και ο Αρχηγός της Στρατοχωροφυλακής, Ατίλα Ισίκ, παραμένουν στη θέση τους για ένα χρόνο.
Στη θέση του Διοικητή της Πρώτης Στρατιάς, στρατηγού Εργκίν Σαϊγκούν, αναλαμβάνει ο νυν Υπαρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων, στρατηγός Χασάν Ιγσίζ.
Στη θέση του Υπαρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων αναλαμβάνει ο νυν Επιτελικός Αρχηγός του Αρχηγείου των Χερσαίων Δυνάμεων, στρατηγός Ασλάν Γκιουνέρ.
Ο μέχρι χθες Διοικητής του 7ου Σώματος Στρατού, Μπεκίρ Καλγιοντζού, που προήχθη σε στρατηγό, διορίσθηκε Επιτελικός Αρχηγός του Αρχηγείου των Χερσαίων Δυνάμεων.
Ο αντιστράτηγος Χουσεΐν Νουσρέτ Τασντελέρ, επικεφαλής της Δ/νσης Γενικών Σχεδίων και Αρχών, διορίσθηκε Διοικητής των Ακαδημιών Πολέμου.
Ο αντιναύαρχος Εμίν Μουράτ Μπιλγκέλ, που ήταν Επιτελικός Αρχηγός του Αρχηγείου των Ναυτικών Δυνάμεων, προήχθη σε ναύαρχο και διορίσθηκε Αρχηγός Στόλου.
Ο αντιπτέραρχος Μπιλγκίν Μπαλανλί, που προήχθη σε πτέραρχο, διορίσθηκε Βοηθός Υπαρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων.
Δεκάδες προαγωγές
Σύμφωνα με τις αποφάσεις του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου, συνολικά 34 αντι/υποστράτηγοι, αντι/υποπτέραρχοι και αντι/υποναύαρχοι προάγονται σε ανώτερο αξίωμα, 46 συνταγματάρχες, πλοίαρχοι, και σμήναρχοι προάγονται σε ανώτερο βαθμό και 54 στρατηγοί, πτέραρχοι και ναύαρχοι παραμένουν στα καθήκοντα τους για 1 χρόνο.
Κατά τη σύνοδο του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου, αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία η αποπομπή 3 μελών του προσωπικού των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων λόγω της συμπεριφοράς τους, της υιοθέτησης εκ μέρους τους οπισθοδρομικών αντιλήψεων και των δραστηριοτήτων τους προς αυτήν την κατεύθυνση.

Σημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης