Παρασκευή 14 Αυγούστου 2009

Η Τουρκία αναβαθμίζει 165 F-16



Στον εκσυγχρονισμό των 165 υπαρχόντων αεροσκαφών F-16 ώστε να έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά με τα νέα, υπό παραλαβή, 30 σύγχρονα F-16 Βlock 50 Ρlus προχωρεί η Πολεμική Αεροπορία της Τουρκίας.

Σχετική ανακοίνωση έκανε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας κ. Γκιονούλ κατά την υπογραφή των σχετικών προγραμμάτων συναρμολόγησης και εξασφάλισης προσομοιωτών των F-16. Ο εκσυγχρονισμός θα γίνει από την τουρκική αεροπορική βιομηχανία ΤUSΑS με τη χρησιμοποίηση και του 1ου Κέντρου Συντήρησης και Αεροπορικού Ανεφοδιασμού των Ενόπλων Δυνάμεων. Σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο, ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας τόνισε ότι με τα 165 F-16, που θα έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά με τα 30 νέα F-16 Βlock 50 Ρlus όπως και τα αεροσκάφη JSF (F-35) που θα συμπεριληφθούν στα υπάρχοντα τα προσεχή 10 χρόνια, θα ολοκληρωθεί η δημιουργία της πολεμικής δομής της Αεροπορίας για το μέλλον.

Η Ελλάδα
Να σημειωθεί ότι και η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία - που έχει αρχίσει να παραλαμβάνει τα νέα βελτιωμένα F-16 Βlock 52 Ρlus - έχει στο σχεδιασμό της πρόγραμμα για τον εκσυγχρονισμό μέρους των F-16 που έχει ήδη στο οπλοστάσιό της. Εξάλλου, η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ) έχει αποκτήσει σημαντικές δυνατότητες ηλεκτρονικού εκσυγχρονισμού και δομικής ενίσχυσης παλαιότερων F-16, καθώς υλοποιεί σχετικό πρόγραμμα των ΗΠΑ που αφορά 96 F-16 των δυνάμεών της στην Ευρώπη.

Σημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης