Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Αυτή είναι η δική μας Ελλάδα


Φωτεινό παράδειγμα, μέσα στη κατάθλιψη της κυβερνητικής λέλαπας, υπήρξε μια σεμνή τελετή που έγινε στο λιμάνι του Πειραιά για την ύψωση της Ελληνικής σημαίας και την ονομασία ενός νεότευκτου εμπορικού πλοίου, μεγαθήριου, εκτοπίσματος 180.000 dwt και μήκους 300 μέτρων, Ελληνικής ιδιοκτησίας με έλληνες αξιωματικούς και πλήρωμα.

Παρακολουθώντας αυτή την τελετή σκεφτόμουν, ότι δεν πάθαμε μαζική σχιζοφρένια όλοι μας ξαφνικά όταν έχουμε για μοναδική συζήτηση στις παρέες μας, στη δουλεια, ακόμα και στην οικογένεια, την κρίση στην οικονομία, τα ελλείμματα, τα έσοδα, τις περικοπές, τα λουκέτα, την ανέχεια, τη μιζέρια.
Και βέβαια όχι. Κατηγορηματικά όχι, φίλοι κι αδέλφια. Βέβαια κάτι συνέβη σε όλους μας, και αυτό το κάτι μας αναγκάζει να το συζητάμε και ενίοτε και όλο και πιο συχνά τελευταία να χτυπάμε τα κεφάλια μας στον τοίχο .

Επιτρέψαμε, κάτω από συνθήκες βαθειάς απογοήτευσης και έντονου προβληματισμού, στον Παπανδρέου, τον Πάγκαλο, τον Παπακωνσταντίνου και τα άλλα… παιδιά, να γίνουν κυβέρνηση και να πάρουν τις τύχες ενός ολόκληρου λαού στα χέρια τους.

Και αυτό μας κόστισε, μας απογοήτευσε και θα συνεχίσει να μας κοστίζει αν συνεχίσουμε να το επιτρέπουμε. Μας κόστισε σε χρήμα, σε ποιότητα ζωής, σε ηρεμία, σε προβληματισμό αλλά πάνω από όλα σε ψυχολογία και όραμα για το αύριο.

Προσπαθούν να κρατηθούν στην εξουσία που τους δώθηκε επενδύοντας  στο φόβο του λαού. Αλλά μέσα στη σύγχηση που τους προκάλεσαν τα επναλαμβανόμενα λάθη τους δεν μέτρησαν σωστά τον θυμό, την αγανάκτηση, την ελπίδα που σιγοκαίει. Έντεκα εκατομμύρια σπίθες θα γίνουν λάβα που θα τους συμπαρασύρει στο διάβα της και δεν καταλαβαίνει από τα MEGA..λα πολιτικά τους τερτίπια και τις στημένες δημοσκοπήσεις τους.



Γιατί στις 7 του Νοέμβρη, ο Πρωθυπουργός και η παρέα του θα δούν επιτέλους, την άλλη Ελλάδα. Την Ελλάδα της ελπίδας και της προοπτικής. Την Ελλάδα της ανάπτυξης και της εξωστρέφειας. Την Ελλάδα που μαρτυρούν οι φωτογραφίες που συνοδεύουν το κείμενο αυτό.

Δεν χρειάζονται λόγια για να καταγράψουν αυτό που δείχνουν οι φωτογραφίες. Ενα νέο ελληνικό επίτευγμα, μια ακόμα επένδυση της Ναυτιλίας μας με νέες θέσεις εργασίας που προσφέρει στην ανάπτυξη και στην ευημερία.

Και  που από σήμερα ξεκίνησε τα ταξίδια του στους ωκεανούς μεταφέροντας στην άκρη της οικουμένης μαζί με τα υπόλοιπα ελληνικά πλοία το μήνυμα ότι η Ελλάδα δεν είναι η χώρα των διεφθαρμένων αλλά των αξίων και των αξιών της ναυτοσύνης και της προκοπής. της ανάπτυξης  και της ελπίδας.

Και όλα αυτά μπροστά στα μάτια του εμβρόντητου νέου υπουργού ναυτιλίας ή κάπως ετσι, αφού ακόμα και ο ίδιος, προσπαθεί να απομνημονεύσει τον νέο τίτλο του νέου επανασυστινόμενου υπουργείου του, και να αποσαφηνήσει τις αρμοδιότητες που… μάλλον, του έδωσε η πρόσφατη νυχτερινή τραγωδία του ανασχηματισμού.

Και ενώ συνέβαιναν αυτά στη προβλήτα 375 στο πρώτο λιμάνι της χώρας, ο κ. Παπακωνσταντίνου αφού αναθεώρησε το έλλειμμα στο 16%, διαπραγματευόταν με τους Φον Φούφουτους στις Βρυξέλλες για τα νέα μέτρα που η αδιέξοδη πολιτική του μνημονίου του επιβάλλει τώρα να εφαρμόσει αμέσως μετά τις επικείμενες εκλογές. Και από την άλλη ο κ. Παπανδρέου μετράει προσεκτικά τα εξαπτέρυγά του ένα, ένα, για να δεί αν του βγαίνουν τα κουκιά, ώστε να εφαρμόσει πιθανότατα μέσω εθνικών εκλογών, το σχέδιο συνενοχής στο έγκλημα που διαπράτει εδώ και ένα χρόνο κατά της χώρας και του λαού.

Προφανώς η κυβέρνηση και η μαύρη κομπανία των εξαπτερύγων της αδυνατούν να δουν αυτό που όλοι εμείς οι υπόλοιποι διαισθανόμαστε και γνωρίζουμε. Ότι υπάρχει και η άλλη Ελλάδα. Αυτή της ελπίδας της ανάπτυξης και της προκοπής. Αυτή που οραματίζεται και περιγράφει καθημερινά ο Αντώνης Σαμαράς.

Την Ελλάδα που ποτέ δεν κατάλαβαν ότι υπάρχει, ο σημερινός πρωθυπουργός μετά της «προοδευτικής» κομπανίας του, την ηγεσία της οποίας πολύ σύντομα θα αναγκαστούν να αποχαιρετήσουν ζεματισμένοι μετά το αποτέλεσμα των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών.
Στέφανος Αγιάσογλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης