Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Μας ... δουλεύουν και τα μογγολάκια

Ερντογάν: Οι εξοπλιστικές δαπάνες πίσω από την ελληνική οικονομική κρίση
Ο Τούρκος πρωθυπουργός τόνισε πως «είναι βαρύ το τίμημα της κατασκευής φανταστικών εχθρών».;;;;;;;;
Πίσω από την οικονομική κρίση στην Ελλάδα βρίσκονται οι δαπάνες για τους εξοπλισμούς, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος είπε πως ήταν «βαρύ το κόστος της κατασκευής φανταστικών εχθρών», τονίζοντας ότι «δεν πρέπει να υποπέσει στο ίδιο λάθος» και η Τουρκία.
Μιλώντας στην έναρξη του ακαδημαϊκού έτους του πανεπιστημίου Πιρί Ρεΐς στην Κωνσταντινούπολη, το Σάββατο, ο Ερντογάν ανέφερε ότι «στο παρελθόν υπήρχε η έκφραση ότι η Τουρκία είναι περιστοιχισμένη από τρεις πλευρές από θάλασσα και από τέσσερις πλευρές από εχθρούς. Επί χρόνια, δεν κάναμε αυτά που έπρεπε για τη θάλασσα, αλλά ξοδεύτηκαν η ενέργεια και η ελπίδα της χώρας μας στο όνομα των φανταστικών εχθρών. Η Τουρκία, ασχολήθηκε επί χρόνια με τους φανταστικούς εχθρούς που κατασκευάστηκαν στο εσωτερικό και το εξωτερικό και δεν κατάφερε να αφιερώσει χρόνο στις θάλασσές της, τα μέταλλά της, τους ποταμούς της και το κυριότερο, στον άνθρωπό της, στο ανθρώπινό της δυναμικό, στους νέους, τα παιδιά και την παιδεία, δηλαδή στο μέλλον της».

Ο Tούρκος πρωθυπουργός είπε πως η κυβέρνησή του εδώ και οκτώ χρόνια προσπαθεί να αντιστρέψει την αντίληψη αυτή και στη συνέχεια αναφέρθηκε στην οικονομική κρίση στην Ελλάδα. «Πίσω από την κρίση αυτή βρίσκονται οι δαπάνες για τους εξοπλισμούς», είπε ο Ερντογάν και συνέχισε:
«Επί χρόνια ξόδεψαν ό,τι είχαν και δεν είχαν στους εξοπλισμούς. Εναντίον τίνος; Αυτό είναι γνωστό. Και σε τι ωφέλησε αυτό; Η τεχνολογία των όπλων και η αμυντική βιομηχανία αλλάζει και αναπτύσσεται συνεχώς. Όταν ξοδεύετε τα χρήματα αυτά, υποθηκεύετε και το μέλλον της χώρας σας. Αυτό ήταν το βαρύ τίμημα της κατασκευής φανταστικών εχθρών για τη γείτονά μας. Δεν πρέπει να υποπέσουμε στο ίδιο λάθος».
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Και να συμπληρώσω: γιατί κατασκευάζουν αποβατικά σκάφη, αγοράζουν πολεμικά αεροσκάφη, εκτοξεύουν στρατιωτικούς τηλεσκοπικούς δορυφόρους,ενισχύουν γενικά τις ένοπλες δυνάμεις τους και τέλος πάντων προς τί οι παραβιάσεις , το casus belli και και και..........
Δεν είμαστε αμερικανάκια Ερντογανάκοοοο.....  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης