Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

1η ΜΑΛ: Κρήτη-Ροδόπη non-stop και 100% επιτυχία στη ρίψη! - Aποστολή "γεφύρωσης"




ImageΈνα πολύ δύσκολο αλλά απόλυτα επιτυχημένο στρατιωτικό εγχείρημα εκτελέστηκε χθες από τις δυνάμεις αλεξιπτωτιστών (1η και 2η ΜΑΛ): Άνδρες από τις δύο Μοίρες μεταφέρθηκαν από τις βάσεις τους (Μάλεμε και Ασπρόπυργος αντίστοιχα) και ρίχθηκαν με αεροσκάφη C-130 σε στόχους στο νομό Ροδόπης σε μία επίδειξη ικανότητας εκτέλεσης αποστολής «γεφύρωσης» κατά την διάρκεια της άσκησης ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2010. Οι ρίψεις ήταν απόλυτα επιτυχημένες στα προκαθορισμένα σημεία. Πρώτη έπεσε η 2η ΜΑΛ και ακολούθησε η 1η.
Σήμερα εκτελέστηκε άσκηση ανακατάληψης βραχονησίδας στο Δοκό της Ύδρας, την οποία παρακολούθησαν οι τέσσερις Αρχηγοί των Επιτελείων και η πολιτική ηγεσία. Το σενάριο της άσκησης ήταν ιδιαίτερα σύνθετο αυτή την φορά και τα αποτελέσματα «Κάτι παραπάνω από καλά» σημείωνε ανώτατος αξιωματικός στο defencenet.gr.
Αύριο είναι η σειρά της 7ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας να δείξει τις δυνατότητες καταστροφής αεροπρογεφυρώματος στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης.
Οι μεγάλες  δυνατότητες κάθετης υπερκέρασης των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων με την μεταφορά στο πρώτο κύμα μέχρι και πέντε λόχων καταδρομέων με όλο τον εξοπλισμό τους είναι κάτι που απασχολεί ιδιαίτερα τα Επιτελεία. Και η ανησυχία αυτή έχει επεκταθεί και στην περιοχή του Έβρου, εκτός από τα νησιά. Την άσκηση θα την παρακολουθήσουν και πάλι οι τέσσερις Αρχηγοί.
 defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης