Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Και φρεγάτα του ΠΝ έτοιμη για Λιβύη. Τα C-130 περιμένουν "πράσινο φως".

Το ΥΠΕΞ ...θυμήθηκε ότι υπάρχει και το ΥΕΘΑ και έχει ζητήσει τη συνοδεία ,από μία φρεγάτα του Στόλου , των πλοίων που θα κάνουν τα δρομολόγια μεταφοράς Ελλήνων και Κινέζων από τη Λιβύη.

Είναι ενδεικτικό ότι οι Τούρκοι που στέλνουν καταμαράν για τον απεγκλωβισμό των πολιτών της ,τα συνοδεύει με πολεμικό πλοίο ,για παν ενδεχόμενο.
Χθες το πετρελαιοφόρο ελληνικό πλοίο που πήγε στη Λιβύη ,προσέγγισε χωρίς τη παραμικρή προστασία.
Τα πλοία που έχουν επιλεγεί για να αναλάβουν τη μεταφορά Ελλήνων και Κινέζων είναι :
Το "Olympic Champion", το "Hellenic Spirit", το "Βενιζέλος" από την εταιρεία "ΑΝΕΚ" και το "Κνωσσός" από τις "Μινωικές". Οι διαπραγματεύσεις για τη μεταφορά των Κινέζων υπηκόων γίνονται με την κινεζική πρεσβεία στην Αθήνα.
   
Επιπλέον σε πλήρη ετοιμότητα είναι η ΠΑ με δύο αποστολές.
Η πρώτη να είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει οποιοδήποτε ενδεχόμενο προσγείωσης Λιβυκού πολεμικού αεροσκάφους σε αεροδρόμιο της Κρήτης. Δυο μαχητικά της ΠΑ της Λιβύης έχουν οδηγηθεί στη Μάλτα από πιλότους που αυτομόλησαν και το ίδιο μπορεί να συμβεί και στη Κρήτη.
Η δεύτερη είναι η αποστολή απεγκλωβισμού από αέρος με μεταγωγικά αεροσκάφη C-130. Δύο αεροσκάφη είναι έτοιμα να απογειωθούν ανά πάσα στιγμή,από την Ελευσίνα. Η αποστολή στηη Λιβύη θα είναι πολύ δυσκολότερη από αυτή της Αιγύπτου,αφού η κατάσταση που επικρατεί είναι πλήρως ανεξέλεγκτη και τα αεροδρόμια δεν λειτουργούν.
Μετά από το χθεσινοβραδυνό διάγγελμα Καντάφι και την δήλωσή του ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί ,πολλοί φοβούνται τα χειρότερα και γι΄ αυτό έχουν δοθεί εντολές στη ΠΑ να εχει έτοιμα διαφορετικά εναλλακτικά σενάρια κάποια από τα οποία θα προβλέπουν ακόμη και τις πιο ακραίες συνθήκες που θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν. Η ΠΑ, δεν υπάρχει ως γνωστόν για να πετάει όταν όλα πάνε καλά. Υπάρχει για το ακριβώς αντίθετο.
Onalert

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης