Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Δρούτσας: Ενωμένοι, ενάντια σε κάθε πρόκληση

Ενωμένοι, όλοι μαζί, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την κάθε πρόκληση είπε χθες βράδυ ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Δημήτρης Δρούτσας, ο οποίος, επικεφαλής αντιπροσωπίας, έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια, στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου παρακάθισαν σε δείπνο εργασίας.
Ο κ. Δρούτσας τόνισε ότι
«είναι για μένα πάντα ιδιαίτερη τιμή που με δέχεται ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας. Τον ευχαριστώ πάρα πολύ για τη φιλοξενία, αλλά πολύ περισσότερο για την πολύ εποικοδομητική συζήτηση που είχαμε. Όπως γνωρίζετε, η συνεργασία Ελλάδας - Κύπρου είναι διαρκής, είναι πολύ στενή. Πριν από λίγες ημέρες είχαμε την τιμή και τη χαρά να καλωσορίσουμε τον Πρόεδρο Χριστόφια στην Αθήνα, όπου είχε μια ιδιαιτέρως καλή συνάντηση και συζήτηση με τον Πρωθυπουργό κ. Παπανδρέου και σήμερα είχαμε την ευκαιρία να εμβαθύνουμε ακόμη περισσότερο και σε λεπτομέρειες αυτήν τη συζήτηση που κάναμε στην Αθήνα».
Από κοινού, όπως πάντα, προετοιμάζουμε τις επόμενες κινήσεις μας και ενόψει των δικών μου επαφών που θα έχω τις επόμενες μέρες στο Λονδίνο και στη Νέα Υόρκη, στη συνάντησή μου με τον Γ.Γ. του ΟΗΕ κ. Μπαν Κι Μουν, πρόσθεσε ο ΥΠΕΞ της Ελλάδας. «Όπως είπα, από κοινού, και όπως πάντα προετοιμάζουμε αυτές τις κινήσεις. Όπως είχα την ευκαιρία να πω και προηγουμένως και μαζί με τον Πρόεδρο Χριστόφια, ενωμένοι όλοι μαζί μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την κάθε πρόκληση», κατέληξε.
Νωρίτερα, κατά την άφιξή του στην Κύπρο, ο κ. Δρούτσας δήλωσε ότι η Ελλάδα και η Κύπρος είναι αδέλφια και η Ελλάδα βρίσκεται δίπλα στην Κύπρο και στον κυπριακό λαό με πράξεις, προσθέτοντας ότι οι εξελίξεις τρέχουν με γρήγορους ρυθμούς και «απαιτούν να είμαστε σε διαρκή διαβούλευση και ετοιμότητα». Ανέφερε, ακόμη, ότι «η Κύπρος είναι η δεύτερη πατρίδα μου και είναι χαρά, είναι συγκίνηση για μένα κάθε φορά που βρίσκομαι εδώ στην Κύπρο και, με όποια ιδιότητα, δεν θα κουραστώ να επαναλαμβάνω το εξής, ότι Ελλάδα και Κύπρος είμαστε αδέλφια και η Ελλάδα βρίσκεται δίπλα στην Κύπρο, δίπλα στον κυπριακό λαό με πράξεις».
Σημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης