Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Εξαγωγική επιτυχία για τη ΘΕΩΝ Αισθητήρες

Ως επτασφράγιστο μυστικό κρατούσε η ΘΕΩΝ Αισθητήρες την απόσπαση συμβολαίου στις 29 Νοεμβρίου 2010 από τη Σουηδία, πιθανώς για να το ανακοινώσει στην έκθεση IDEX 2011 στο Άμπου Ντάμπι.

Το συμβόλαιο κατακυρώθηκε
από τη Σουηδική Διεύθυνση Αμυντικού Υλικού και αφορά την προμήθεια του Σπονδυλωτού Μονοκύαλου Νυχτερινής Όρασης ΝΧ-122A, έπειτα από διεθνή ανταγωνισμό στον οποίον συμμετείχαν άλλες 11 εταιρείες. Ο συνολικός αριθμός των προς προμήθεια οπτικών είναι 160 μονάδες, με προαίρεση για σημαντικά μεγαλύτερες ποσότητες.

Το σύστημα μπορεί να φέρεται στο κεφάλι, σε κράνος, στο χέρι ή σε ράγα Picatinny, παρέχοντας οπτικό πεδίο 40 μοιρών και μεγέθυνση.

Το ΝΧ-122A παράγεται από τη Θέων Αισθητήρες με ενισχυτή ειδώλου 3ης Γενιάς της εταιρείας ITT Corporation. Στο συμβόλαιο συνεργασίας των δύο εταιρειών συμπεριλαμβάνεται προαίρεση για μερικές χιλιάδες ακόμα ενισχυτές ειδώλου 3ης γενιάς προς αγορά μέχρι το τέλος του 2014.

Την ικανοποίησή του για την μακρόχρονη επιτυχή συνεργασία μεταξύ της ΙΤΤ και της Θέων εξέφρασε και ο αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής του τμήματος «Νυχτερινής όρασης και Εικόνας» της εταιρείας Μπρους Γουόλντ.
defencepoint

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης