Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Συνεκπαίδευση Πολεμικής Αεροπορίας – αεροπλανοφόρου «Ντε Γκολ»

Με ένα Δελτίο Τύπου, η γαλλική πρεσβεία ενημερώνει για επικείμενη αεροπορική δραστηριότητα του αεροπλανοφόρου «Ντε Γκολ», με την ελληνική Πολεμική Αεροπορία.

 Η συνεκπαίδευση εντάσσεται στο πλαίσιο της διμερούς αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας-Γαλλίας.
Το αεροπλανοφόρο «Charles-De-Gaulle» θα βρεθεί σε ελληνικά χωρικά ύδατα, επιστρέφοντας από τον Ινδικό Ωκεανό, όπου τους τελευταίου δύο μήνες ήταν ανεπτυγμένο στο πλαίσιο των επιχειρήσεων της διεθνούς δύναμης στο Αφγανιστάν.

Στις ασκήσεις θα συμμετάσχουν από ελληνικής πλευράς μαχητικά αεροσκάφη Mirage 2000 και F-16, τα οποία θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τα Rafale του αεροπλανοφόρου. Θα συμμετάσχουν επίσης ελληνικές φρεγάτες, ένα υποβρύχιο.



Πέραν της δεδομένης επιθυμίας των Γάλλων να προωθήσουν το μαχητικό τέταρτης γενιάς Rafale στην Ελλάδα, είναι δεδομένη η μεγιστοποίηση του ενδιαφέροντός τους για την ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, λόγω και των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων ου έχουν εντοπιστεί.

Δεδομένου του ότι στο άμεσο μέλλον στην περιοχή θα εξασφαλίζεται η ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης, μια από τις ηγέτιδες χώρες της Ευρώπης, όπως η Γαλλία, δεν θα μπορούσε παρά να αυξήσει την παρουσία της στην περιοχή. Αυτό το έχει μάλιστα πράξει εγκαίρως, σε ανύποπτο χρονικό διάστημα, αναπτύσσοντας τις σχέσεις της με την Κυπριακή Δημοκρατία και υπογράφοντας ιδιαίτερα προωθημένη αμυντική συμφωνία. 

 Σε κάθε περίπτωση, τέτοιες εκπαιδευτικές δραστηριότητες είναι πολύτιμες για την Πολεμική Αεροπορία, αφού πέραν της αυταπόδεικτης αξίας τους στην προσπάθεια βελτίωσης της επιχειρησιακής ετοιμότητας των ελληνικών πληρωμάτων, δίδεται και η ευκαιρία στους Έλληνες χειριστές να παίξουν έναν ακόμα ρόλο για τον οποίο έχουν διακριθεί τις τελευταίες δεκαετίες: Αυτόν του πρεσβευτή της χώρας και του ισχυρότερου πυλώνα αποτροπής που διαθέτουμε, αφού οι επιδόσεις του δεν μπορεί παρά θα φθάνουν στ’ αυτιά όσων ενδεχομένως απεργάζονται σχέδια σε βάρος της εδαφικής ακεραιότητας και των συμφερόντων της Ελλάδας. (Πηγή)
& fox2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης