Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

Ο Νταβούτογλου απειλεί τον Ντάουνερ: «Θα μετανιώσετε»

Ο Ταλάτ κατήγγειλε τον Χριστόφια στην Άγκυρα ότι κωλυσιεργεί και ο Νταβούτογλου απείλησε τον Αλεξάντερ Ντάουνερ ότι «θα το μετανιώσετε, αν δεν κάνετε αυτό που σας αναλογεί».

Σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας «Ραντικάλ», ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, που συναντήθηκε στην Άγκυρα με τον Ειδικό Σύμβουλο του Γ.Γ. τον προειδοποίησε για τη στάση των Ελληνοκυπρίων «που έχουν ελαττώσει ταχύτητα στις συνομιλίες».

Ο Νταβούτογλου δήλωσε στον Ντάουνερ ότι ο κατοχικός ηγέτης Ταλάτ πληροφόρησε την τουρκική κυβέρνηση ότι ο Πρόεδρος Χριστόφιας δεν προχωρεί στις συνομιλίες «αποτελεσματικά και με την απαιτούμενη ταχύτητα» και αφού υπενθύμισε στον Ντάουνερ ότι τον Απρίλιο θα διεξαχθούν στα κατεχόμενα «προεδρικές εκλογές», του είπε: «Πρέπει να κινηθούμε με ταχύτερους ρυθμούς στην Κύπρο και να εστιαστούμε στο αποτέλεσμα. Κάντε αυτό που αναλογεί σε σας, έτσι ώστε να μη μετανιώσετε αργότερα».

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε και η πρόσφατη απόφαση του ΕΔΑΔ.

Στο μεταξύ, η «Μιλιέτ» γράφει ότι σημειώνεται ένταση στις σχέσεις Άγκυρας και Ταλάτ. Η αρχή έγινε με τη δήλωση της τουρκικής κυβέρνησης ότι είναι η Τουρκία που καθορίζει τις πολιτικές. Αμέσως ήλθε η απάντηση του Ταλάτ: «Ο Πρόεδρος της Τ.Δ.Β.Κ. δεν είναι ο πρώτος τυχών. Δεν τίθεται θέμα για οποιαδήποτε βούληση πάνω από τη δημοκρατική βούληση του τουρκοκυπριακού λαού, που με έφερε στη θέση αυτή».

Ακολούθησε η δήλωση του Ταλάτ ότι, αν χάσει τις εκλογές, θα ζημιώσει η πολιτική του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, δήλωση που προκάλεσε την αντίδραση του Αντιπροέδρου της τουρκικής κυβέρνησης Τζεμίλ Τσιτσέκ, ο οποίος απάντησε ότι η υποστήριξη της Άγκυρας δεν αφορά τα πρόσωπα, αλλά τις πολιτικές που ασκούνται.

Σημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης