Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

Προσφυγή στη Χάγη θα είναι εθνικό έγκλημα


Μόνο την Τουρκία εξυπηρετεί...
Όσοι εξακολουθούν να επιμένουν να πάμε στη Χάγη, όχι μόνο για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας, αλλά για όλο το «πακέτο Αιγαίου» που βάζουν οι Τούρκοι με τις πλάτες της Ουάσινγκτον (για να μην ξεχνάμε, το 1995 για πρώτη φορά είχε μιλήσει ως πρωθυπουργός ο Ανδρέας Παπανδρέου στη ΔΕΘ για «πακέτο Αιγαίου» που έρχεται...) έχουν πλέον και τις αποδείξεις τι μας περιμένει έτσι και πέσουμε στην παγίδα του Διεθνούς Δικαστηρίου.
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο δικαίωσε τις θέσεις της Τουρκίας για τις περιουσίες των Ελληνοκυπρίων στα κατεχόμενα .

Νομιμοποίησαν οι κύριοι ευρωπαίοι δικαστές τούς κατακτητές!

Αυτή είναι η Ευρώπη!

Τώρα κανένας δεν μπορεί να πει ότι δεν ξέρει... Οι χαμένοι από τη Χάγη θα είμαστε εμείς! Οι Τούρκοι δεν έχουν τίποτε να χάσουν. Δεν τους ανήκει σταλιά από το Αιγαίο μας. Ό,τι πάρουν

-ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ...- θα είναι κέρδος γι’ αυτούς...

Όσοι σκέφτονται λοιπόν τη Χάγη να την ξεχάσουν. Προσφυγή στη Χάγη θα είναι εθνικό έγκλημα... Πρόγευση του αποτελέσματος αποτελεί η φιλότουρκη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου

Αποδέχεται την Επιτροπή Αποζημιώσεων στα κατεχόμενα και στέλνει του Ελληνοκύπριους να λύσουν τις διαφορές τους με την Άγκυρα

Τι προνοεί η απόφαση και γιατί υπάρχει κίνδυνος να λυθεί το Κυπριακό διχοτoμικά με μαζικές προσφυγές Ελληνοκυπρίων



Απόφαση βόμβα εξέδωσε το ΕΔΑΔ (Ευρωπαϊκό Δικαστήριο του Συμβουλίου της Ευρώπης) με την οποία αναγνωρίζει την παράνομη Επιτροπή Αποζημιώσεων στα κατεχόμενα ως νόμιμη και δημιουργεί επικίνδυνες προϋποθέσεις διχοτομικής λύσης του Κυπριακού.
Δηλαδή, ενώ μέχρι σήμερα οι ελληνοκύπριοι πρόσφυγες απευθύνονταν απευθείας στο ΕΔΑΔ για να αποζημιωθούν επειδή η Τουρκία τους στερεί την ελεύθερη άσκηση του ατομικού δικαιώματος της ιδιοκτησίας, με άλλα λόγια την κυριότητα, τη νομή και την άσκηση της κατοχής, από τούδε και στο εξής θα απευθύνονται πρώτα στην Επιτροπή Αποζημιώσεων των κατεχομένων.

Οι τίτλοι

Η απόφαση αναγνωρίζει τους τίτλους ιδιοκτησίας των Ελληνοκυπρίων στα κατεχόμενα και προτού απευθυνθούν στο ΕΔΑΔ τούς παραπέμπει στην Επιτροπή Αποζημιώσεων, η οποία λειτουργεί με νόμο του «ψευδοκράτους», αλλά η Τουρκία παραδέχεται ότι την εγκαθίδρυσε η ίδια. Η απόφαση επαναλαμβάνει ότι δεν αναγνωρίζει το «ψευδοκράτος», το οποίο είναι υποτελές καθεστώς της Τουρκίας, η οποία έχει την ευθύνη για την κατοχή.

Τρεις επιλογές

Το ΕΔΑΔ επιδίκαζε αποζημιώσεις χωρίς να υπάρχει απώλεια κατοχής του δικαιώματος των Ελληνοκυπρίων. Τώρα όσοι προσφεύγουν στην Επιτροπή των κατεχομένων θα έχουν τις ακόλουθες επιλογές: 1. Να ζητήσουν αποζημίωση χωρίς την απώλεια της περιουσίας. 2. Να ζητήσουν αποζημίωση και να απολέσουν την περιουσία. 3. Να ανταλλάξουν την περιουσία τους με αντίστοιχη περιουσία Τουρκοκύπριου στις ελεύθερες περιοχές.

Πατριωτισμός και πολιτικές διαστάσεις

Με βάση αυτήν την πρακτική, επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελληνοκυπρίων να μην προσφύγουν στην Επιτροπή Αποζημίωσης. Όμως, εάν υπάρξουν μαζικές προσφυγές, τότε υπάρχει ο κίνδυνος να επιλυθεί το Κυπριακό διχοτομικά επί του εδάφους μέσω αποζημιώσεων και ανταλλαγής περιουσιών. Πάντως, είναι πρωτοφανές ένα διεθνές δικαστήριο να εκδίδει απόφαση που είναι αντίθετη με δική του νομολογία και να αποδέχεται ότι ο κατακτητής μπορεί να παράγει δίκαιο. Στη Λευκωσία γίνεται λόγος από την κυβέρνηση και τα κόμματα για άδικη απόφαση. Κάποιοι μιλούν για απόφαση πολιτικού χαρακτήρα. Στην Τουρκία και στα κατεχόμενα πανηγυρίζουν, ενώ ο Ταλάτ ευχαρίστησε τον τούρκο Πρόεδρο Γκιουλ για τη συνεισφορά του στην απόφαση!

Τι είδους άραγε συνεισφορά έχει ο κ. Γκιουλ; Πολιτική ή νομική; Πάντως, η απόφαση έχει όντως πολιτικές πινελιές, αφού λαμβάνει υπόψη το καλό κλίμα στις προσπάθειες λύσης του Κυπριακού, κάνει αναφορά στους εποίκους και ότι δεν είναι ρεαλιστικό να γίνεται επί του παρόντος αίτημα για επιστροφή των περιουσιών. Οι αναφορές αυτές αποτυπώνουν το πολιτικό κλίμα που δημιουργεί η τουρκική πολιτική και αποδέχεται η κυβέρνηση Χριστόφια.

Ο Πρόεδρος Δ. Χριστόφιας με δηλώσεις του επισήμανε ότι το θέμα των περιουσιών δεν θα επιλυθεί νομικά, αλλά πολιτικά, στο πλαίσιο των συνομιλιών.
Το Παρόν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης