Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

Οριακή... Ξ Ε Φ Τ Ι Λ Α

Βενιζέλος: «Οριακή» η αβλαβής διέλευση του τουρκικού πολεμικού

«Οριακή» χαρακτήρισε την αβλαβή διέλευση τουρκικού πολεμικού σκάφους από τα χωρικά μας ύδατα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση του, με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, Γιώργο Καρατζαφέρη.

Συνάντηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ενημέρωσε τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ για την αμυντική πολιτική και τις εξελίξεις στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, καθώς και τις αυξανόμενες διελεύσεις τουρκικών πολεμικών στο Αιγαίο. Ο Γιώργος Καρατζαφέρης δήλωσε ότι "φαίνεται πως πολλαπλασιάζονται οι αβλαβείς διελεύσεις των τουρκικών πολεμικών στο Αιγαίο, πράγμα που, για μένα, εγκυμονεί πιθανούς κινδύνους.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ μετέφερε στον υπουργό "κάποιες απορίες που του έχουν γεννηθεί σχετικά με αυτήν την γρήγορη συμφωνία για τα ναυπηγεία. Μου έδωσε τις εξηγήσεις, που εξάλλου είναι και γνωστές από το αναλυτικό Δελτίο Τύπου που βγήκε. Και πρέπει να πω ότι φεύγω με μία ικανοποίηση για πλήρη ενημέρωση".

Όσον αφορά στη διέλευση του τουρκικού πολεμικού, ο Ευάγγελος Βενιζέλος επισήμανε ότι "την παρακολουθεί σκάφος του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, όπως παρακολουθούμε όλα τα συμβάντα στο Αιγαίο, με τη στρατηγική ψυχραιμία που απαιτείται αλλά και με την εγρήγορση που απαιτείται".

"Άκουσα με πολύ μεγάλη προσοχή τις σκέψεις του κ. Καρατζαφέρη και βεβαίως τον ενημέρωσα για το σχέδιο συμφωνίας σε σχέση με το μέλλον των ναυπηγείων Σκαραμαγκά και με το πρόγραμμα κατασκευής και εκσυγχρονισμού υποβρυχίων. Απάντησα στις ερωτήσεις του και χαίρομαι γιατί άκουσα ότι έμεινε ικανοποιημένος από την πλήρη ενημέρωση αλλά θα έχουμε και στη Βουλή, μεθαύριο, την ευκαιρία μιας αναλυτικής συζήτησης και μιας αναλυτικής μελέτης των κρίσιμων εγγράφων. Γιατί θέλουμε όλα να γίνουν με απόλυτη διαφάνεια και με μία μέθοδο η οποία δεν μοιάζει σε τίποτα με τις μεθόδους του παρελθόντος.", πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης