Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

Ξαναβρείτε το χαμόγελό σας, θλιμμένοι Ελληνες!..

ΑΝΑΜΦΙΒΟΛΑ η οικονομική κρίση –πραγματική και ψυχολογική– που βασανίζει τους Ελληνες, είναι και βαριά και σχεδόν πρωτόγνωρη σε έκταση…

…Αλλά θα διαφωνήσω με όλους εκείνους τους σοβαροφανείς (και… «προοδευτικούς) που άρπαξαν πάλι την ευκαιρία για να λοιδορήσουν όσους, μέσα στην κρίση, ασχολήθηκαν και ασχολούνται με το… πορνό της Τζούλιας!..
***
ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ έναν λαό που δεν σκάει πια, ούτε κατ’ ελάχιστο, το χείλι του… Που είναι συννεφιασμένο, μέρα – νύχτα, το πρόσωπό του… Που αφήνει την κατάθλιψη να τον εξοντώνει…
Και λαοί της Ευρώπης έχουν τα ίδια με τα δικά μας προβλήματα. Αλλά δεν επιδίδονται, σε καμιά περίπτωση, σε τόση μιζερολαγνεία!..
***
ΑΠΟΡΙΑΣ άξιον είναι γιατί ο πιο ανοιχτόκαρδος και ο πιο γελαστός λαός, οι Ελληνες, γίναμε οι πιο… μουρτζούφληδες Ευρωπαίοι.
Ας σκεφθούμε σε ποιον τόπο ζούμε. Σ’ έναν τόπο παράδεισο της Φύσης… Κάτω από έναν καταγάλανο ουρανό… Με μοναδική θάλασσα… Και με φως, άπλετο φως, ενώ το εύκρατο κλίμα μας είναι μοναδικό στον κόσμο!..
***
ΚΑΙ όμως… Τα τελευταία χρόνια η «μαυρίλα» δεν έπεσε πάνω από τον παράδεισο της Ελλάδας… Επεσε και στις ψυχές των Ελλήνων!..
Και εδώ βρίσκεται η δυστυχία μας. Και για την ψυχική μας κατάσταση και για την υγεία μας!..
***
ΝΑ, λοιπόν, γιατί επιμένω να γράφω: Ξαναφέρτε το χαμόγελο στη ζωή σας, Συνέλληνες… Ανοίξτε την καρδούλα σας στην αισιοδοξία… Τραγουδήστε… Χορέψτε… Και, προπαντός, κάντε χιούμορ… Οχι μόνο οικονομική μιζέρια και δυστυχία…
Η ζωή θέλει το χαμόγελό της…
Ας ξαναγίνουμε, λοιπόν, οι ανέμελοι Ελληνες...
Δ.Ρίζος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης