Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010

Παρενόχληση του Μπλου Σταρ




Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτές τις μέρες άσκηση του τουρκικού Στόλου στα νοτιοανατολικά παράλια του Αιγαίου, μάλιστα δε χτες ο κυβερνήτης τουρκικής πυραυλάκατου ζήτησε από το ελληνικό επιβατηγό-οχηματαγωγό «Μπλου Σταρ 2» να αλλάξει πορεία και να μην διέλθει ανάμεσα από τον σχηματισμό των άλλων τεσσάρων πυραυλάκατων που εκινούντο στην περιοχή.

Το περιστατικό συνέβη στις 9 το πρωί κοντά στη Ρόδο όταν το ελληνικό πλοίο προερχόμενο από τον Πειραιά πλησίαζε το λιμάνι του νησιού. Σύμφωνα με τις πληροφορίες στο αίτημα των Τούρκων, ο πλοίαρχος του «Μπλου Σταρ 2» απάντησε ότι «δεν αλλάζω πορεία και κατευθύνομαι κανονικά δεξιά προς το λιμάνι της Ρόδου».

Παράλληλα ειδοποιήθηκε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου, ενώ από πλευράς των Τούρκων δεν δόθηκε καμιά συνέχεια και το «Μπλου Σταρ 2» συνέχισε το δρομολόγιο του και κατέπλευσε κανονικά στο λιμάνι της Ρόδου.

Σημειώνεται ότι το περιστατικό συνέβη μέσα στα ελληνικά χωρικά ύδατα και η πορεία των τουρκικών πολεμικών σκαφών που κατευθύνοντο στο λιμάνι της τουρκικής βάσης Ακσαζ, θεωρήθηκε «αβλαβής διέλευση». Πάντως στην περιοχή μετέβη από τη Ρόδο και τορπιλάκατος του Πολεμικού Ναυτικού, χωρίς να χρειαστεί να επέμβει.

Εκπρόσωποι του υπουργείου Εθνικής Άμυνας χαρακτήρισαν το χτεσινό περιστατικό ως «συνήθη πρακτική αποφυγής συγκρούσεων».

Είναι σαφές όμως ότι αποτελεί ένα ακόμη περιστατικό που δείχνει την συνεχή και αυξανόμενη προκλητικότητα των Τούρκων στο Αιγαίο.

Η συμπεριφορά αυτή, προβληματίζει εδώ και καιρό την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της χώρας, επειδή ακριβώς τα περιστατικά αυτά δεν θεωρούνται τυχαία, αλλά βάσει σχεδίου.
Πηγή : Ροδιακή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης