Η πράξη αυτή, αποφάνθηκε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, καταστρατηγεί την μεταναστευτική πολιτική της ΕΕ, βάσει της Συμφωνίας του Δουβλίνου ΙΙ. Ουσιαστικά η απόφαση του Δικαστηρίου απαγορεύει την μετακίνηση ατόμων που ζητούν πολιτικό άσυλο από μια χώρα της ΕΕ σε μια άλλη, θεωρώντας τη διαδικασία αυτή ως «απάνθρωπη ενέργεια».
Τα υπερπλήρη ελληνικά στρατόπεδα περίθαλψης προσφύγων, στα σύνορα, με την Τουρκία προκάλεσαν, επιτέλους,
την προσοχή της διεθνούς κοινότητας . Έτσι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, τάχθηκε υπέρ έξι αιτούντων πολιτικού ασύλου προσφύγων, από το Ιράν, την Αλγερία και το Αφγανιστάν, οι οποίοι, με αποφάσεις Βρετανικών και ιρλανδικών δικαστηρίων θα επαναπροωθούνταν στην Ελλάδα. Το σημαντικό όμως για την Ελλάδα είναι το σκεπτικό της απόφασης του, Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου η οποία αναφέρει ότι η Ελλάδα είναι η χώρα της ΕΕ η οποία υφίσταται κατά 90% τις συνέπειες της λαθρομετανάστευσης στην Ένωση και είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένη.
Οι δικαστές στην απόφασή τους ανέφεραν στοιχεία που αποδείκνυαν ότι περίπου το 90% των μεταναστών χωρίς έγγραφα που εισέρχεται στην ΕΕ εισέρχεται μέσω της Ελλάδας. Το 2010, οι χώρες της ΕΕ δέχτηκαν 260.000 αιτήσεις για παροχή ασύλου. Το 75% αυτών κατατέθηκαν σε Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Βέλγιο και Σουηδία. Άσυλο δε χορηγήθηκε στο 30% των περιπτώσεων.
Της απόφασης αυτής του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου είχε προηγηθεί παρόμοια που απαγόρευσε στο Βέλγιο να επαναπροωθήσει λαθρομετανάστες στην Ελλάδα. Η Γερμανία δε, ήδη ανακοίνωσε, ότι θα σταματήσει τις επαναπροωθήσεις μεταναστών στην Ελλάδα.
Καιρός ήταν να καταλάβουν οι Ευρωπαίοι ότι μας έχουν καταντήσει και αποθήκη ψυχών, συν τοις άλλοις.
Σημείο Άμυνας
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου