Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Τουρκικός Πολιτισμός

Μπαγίς: «Να το βάλεις στο κατάλληλο μέρος σου»!


Μια κάμερα πρόδωσε τον Τούρκο Υπουργό σε διαμάχη του με Ολλανδό ευρωβουλευτή

Η τεχνολογία είναι αδιάψευστος μάρτυρας. Και συνέλαβε τον Εγκεμέν Μπαγίς να απευθύνεται προς τον Ολλανδό ευρωβουλευτή Μπάρι Μάτλενερ: «Βάλ' το στο κατάλληλο μέρος...!». Όλα αυτά εξελίχθηκαν στην προχθεσινή συνεδρίαση της Μεικτής Διακοινοβουλευτικής Επιτροπής Τουρκίας-ΕΕ, που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Μπαγίς αναφερόταν στο καρτούν το οποίο ειρωνικά του είχε προσφέρει ο ευρωβουλευτής Μάτλενερ. Ένα καρτούν ενός Τούρκου σκιτσογράφου, που ανέγραφε ότι «ο Θεός μας δεν υπάρχει». Ο σκιτσογράφος διώχθηκε από το καθεστώς Ερντογάν και εκκρεμεί υπόθεση εναντίον του στο δικαστήριο.
Ο ευρωβουλευτής Μάτλενερ, γνωστός για τα αντιισλαμικά του αισθήματα και για την αντίθεσή του στην ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ, προκειμένου να εξηγήσει γιατί η Τουρκία δεν είναι χώρα δημοκρατική, αναφέρθηκε στην υπόθεση του κρατούν και του δημιουργού του. Μάλιστα, με μια κίνηση συμβολική και ειρωνική έκανε το εν λόγω καρτούν δώρο προς τον κ. Μπαγίς.
Στην αίθουσα είχε προκληθεί αναστάτωση, με την Προεδρία να θεωρεί προσβλητική τη συμπεριφορά του κ. Μάτλενερ. Λόγω της αναστάτωσης και των διαμαρτυριών δεν είχε γίνει αντιληπτό τι ο κ. Μπαγίς είχε πει στον Ολλανδό ευρωβουλευτή. Για κακή του τύχη, όμως, τα πάντα καταγράφηκαν από μια κάμερα πλησίον του κ. Μπαγίς, ο οποίος είπε: Δεν θέλω το δώρο σου. Έχω πολλά στο σπίτι μου. Αυτό να το βάλεις στο κατάλληλο μέρος σου (Put it in your appropriate place)!

Δείτε και τo video

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης