Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Η πρώτη αναφορά για τα Abrams!Τι βρήκαν οι Έλληνες αξιωματικοί,τι λένε οι Τούρκοι για τη προμήθεια



Η πρώτη αναφορά από τη Νεβάδα ,όπου βρίσκονται οι εννέα Έλληνες αξιωματικοί,για να επιλέξουν 400 άρματα μάχης ABRAMS,έφθασε!

Tο κλιμάκιο των αξιωματικών έχει δει μέχρι στιγμής κοντά στα 500 άρματα μάχης από τα συνολικά 1000 που έχει να ελέγξει. Μέχρι τώρα έχει επιλέξει περίπου 250 άρματα μάχης τα οποία εκτιμούν ότι είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Έτσι κι αλλιώς όπως λένε οι πληροφορίες τα άρματα είναι γενικώς σε “μάχιμη κατάσταση” και μόνο σε δύο εντόπισαν ρινίσματα μετάλλου σε λάδια κινητήρα,που σημαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά.


Όπως λένε οι ίδιες πληροφορίες τα περισσότερα από τα άρματα μάχης ABRAMS που έχουν ξεχωρίσει είναι βαμμένα “πράσινα” ,κάτι που σημαίνει ότι δεν έχουν “υπηρετήσει” στο Ιράκ.Κι αυτό θετικό είναι αφού υπήρχε προβληματισμός για το ουράνιο.

Συνεπώς είναι βέβαιο ότι ο αριθμός των 400 αρμάτων μάχης θα συμπληρωθεί. Και εξίσου βέβαιο ότι οι Γερμανοί χάνουν το μονοπώλιο δεκαετιών στο αρματικό δυναμικό του Ελληνικού Στρατού.Κι αυτό όσο κι αν παριστάνουν τους αδιάφορους, θα “τσούξει” πολύ.

Ενοχλημένοι οι Τούρκοι


“Ο Άγιος Βασίλης φέρνει στην Ελλάδα από την Αμερική 400 τεμάχια Μ1Α1 άρματα και 700 τεμάχια Μ113 μεταφοράς προσωπικού”,γράφει σαφώς ενοχλημένος ο τουρκικός Τύπος,ο οποίος επιχειρεί να υποβαθμίσει την προμήθεια,αναφέροντας ότι σύμφωνα με “υψηλόβαθμους αξιωματικούς τα συγκεκριμένα άρματα χρησιμοποιήθηκαν σε δύσκολες συνθήκες στο Ιράκ και στο Κουβέιτ αλλά αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει προϋπολογισμός για την αγορά όπλων στην Ελλάδα κι έτσι κρίθηκε ότι αυτά τα όπλα ήταν μια ευκαιρία για την αντιμετώπιση των αναγκών του Ελληνικού στρατού και την ενδυνάμωση του”,γράφει η Μπιρλίκ.
onalert

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης