Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

"Πράσινο φως" από ΥΕΘΑ για τα άρματα μάχης Abrams,παρά τις επιφυλάξεις στρατιωτικών

Το ΓΕΣ κρατάει ακόμη κάποιες επιφυλάξεις,η πολιτική ηγεσία του ΥΕΘΑ όμως φαίνεται να έχει πειστεί ότι η απόκτηση των 400 αρμάτων μάχης Abrams πρέπει να γίνει.


Υπολογίζοντας πιθανόν και τα πολιτικά οφέλη της συμφωνίας -αν υπάρχουν- αξιωματούχοι του ΥΕΘΑ φέρονται να εισηγούνται την ολοκλήρωση της συμφωνίας με τις ΗΠΑ για τα 400 Abrams.

Από την άλλη κύκλοι στις ΗΠΑ επιδιώκουν να διευκολύνουν τον Ελληνικό Στρατό να αποκτήσει αυτά τα άρματα.

Στο ΓΕΣ κάποιοι επισημαίνουν ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε έχει να κάνει με τα Τεθωρακισμένα Οχήματα Μεταφοράς Προσωπικού και προσθέτουν ότι η πραγματική διευκόλυνση από τις ΗΠΑ θα ήταν η προσφορά μιας νεότερης έκδοσης του TOMA BRADLEY καθόσον είναι επιτακτική η ανάγκη για ΤΟΜΑ. Το Μηχανοκίνητο ΠΖ χρησιμοποιεί ακόμα TOMΠ Μ113 Α1-Α2.

Το μόνο που δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη είναι το κόστος αυτής της προμήθειας,η οποία μπορεί να είναι “δωρεάν” όπως λένε ,αλλά υπάρχουν κάποιες επιφυλάξεις που έχουν να κάνουν με επισκευές ή εκσυγχρονισμούς.

Το βέβαιο είναι ότι το ΓΕΣ είναι πολύ προσεκτικό στην τήρηση όλων των θεσμικών διαδικασιών γι΄ αυτή τη προμήθεια η οποία υπό προϋποθέσεις μπορεί να αποδειχτεί πολύ χρήσιμη και για τις δύο πλευρές. Για την ελληνική λόγω της ενδυνάμωσης του οπλοστασίου της αλλά και την αμερικανική που μετά από πάρα πολλά χρόνια “σπάει” το γερμανικό μονοπώλιο στη προμήθεια αρμάτων μάχης στην Ελλάδα.
onalert

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης