Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

Εξοπλιστική βοήθεια από την Δανία

Οι αρχές της Δανίας έχουν προσφέρει στην Αλβανία εξοπλισμό για να βοηθήσουν τη χώρα να καταστρέψει περίπου 90.000 τόνους ξεπερασμένων πυρομαχικών, που χρονολογούνται από την εποχή του κομμουνιστικού καθεστώτος, ανακοίνωσε ο ΟΑΣΕ, στα Τίρανα.
Ο εξοπλισμός που προσφέρει η Δανία θα εγκατασταθεί "στο στρατιωτικό εργοστάσιο Μίεκς", που βρίσκεται 70 χιλιόμετρα νοτίως των Τιράνων, σύμφωνα με τον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη. Η Αλβανία θα καταστρέψει τα πυρομαχικά έως το 2013, "δύο χρόνια νωρίτερα απ΄ο,τι προβλεπόταν αρχικώς", σύμφωνα με τον ΟΑΣΕ.

Βιομηχανικός εξοπλισμός που χρησιμοποιείται για την καταστροφή πυρομαχικών έχει ήδη εγκατασταθεί στο στρατιωτικό εργοστάσιο του Πολιτσάν, στο πλαίσιο προγραμμάτων που υποστηρίζονται από τη Δανία, τη Σουηδία, τη Φινλανδία και την Ελλάδα.

Οι ΗΠΑ εξάλλου έχουν προσφέρει στην Αλβανία βοήθεια ύψους 7,4 εκατομμυρίων Ευρώ για την καταστροφή στρατιωτικού υλικού από την εποχή του κομμουνιστικού καθεστώτος.

Τον Μάρτιο του 2008 είχε γίνει έκρηξη σε στρατόπεδο της περιοχής Γκέρντετς, κοντά στα Τίρανα, όπου υπήρχαν εγκαταστάσεις φύλαξης παλαιών πυρομαχικών, με συνέπεια να σκοτωθούν 26 άνθρωποι και 300 να τραυματιστούν.
Πηγή: www.athina984.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης