Τρίτη 6 Απριλίου 2010

Ταλάτ ή Έρογλου;


Μ Ο Ι Ρ Α Ι Α ΕΠΙΜΟΝΗ στην εσφαλμένη ανάγνωση της τουρκικής πολιτικής, επιδείνωση και μετάσταση του καρκινώματος των αθεράπευτων ψευδαισθήσεων, αποτελεί η «συζήτηση προτιμήσεων» περί… Ταλάτ ή Έρογλου! Και περί δήθεν «διαφορών» τους ως προς τη… λύση του Κυπριακού, «ενός ή δύο κρατών»! Εκεί που όλοι γνωρίζουν ότι μόνο ένας «κάνει κουμάντο»: Η Τουρκία. Και η πάγια, από το 1956, στρατηγική της στην Κύπρο. Όποιοι κι αν είναι κυβέρνηση στην Άγκυρα, όποιος κι αν είναι ο εκάστοτε «ηγέτης» της ασφυκτικά ελεγχόμενης από την Άγκυρα «τουρκικής μειονότητας», «τ/κ κοινότητας», τουρκικού κατοχικού καθεστώτος - ψευδοκράτους.

Ε Χ Ο Ν Τ Α Σ επιτύχει - ατιμώρητα - μέχρι σήμερα, τεράστιο στρατηγικό πλεονέκτημα στην Κύπρο και έχοντας κατακτήσει μεγάλο ποσοστό των κλιμακούμενων διαδοχικών, επεκτατικών της στόχων, είναι φως φανάρι ότι η Τουρκία δεν αρκείται πλέον ούτε στη διχοτόμηση, ούτε με λύση «δύο ξεχωριστών κρατών».

Η Κ Α Μ Ψ Η των ελληνικών (ελλαδικών και κυπριακών) αντιστάσεων, η αποδυνάμωση των συντελεστών ισχύος, εσωτερικής και εξωτερικής κυριαρχίας και η υπονόμευση της διεθνούς θέσεως των δύο ελληνικών κρατών (ελλαδικού και κυπριακού), επιτρέπει στην αναβαθμισμένη διεθνώς και υπέρτερης ισχύος Τουρκία, να προωθεί με περισσή αυτοπεποίθηση τον επόμενο στόχο της: Την επέκταση του δικού της ελέγχου, της δικής της, «δι’ αντιπροσώπου - οργάνου», κυριαρχίας, όχι μόνο στις σκλαβωμένες από το 1974 περιοχές, αλλά και στις εισέτι ελεύθερες της Κύπρου. Αυτή είναι η ουσιωδέστερη ουσία του «Συνεταιρισμού Δύο Συνιστώντων Στέιτς», που προαλείφεται εφ’ ολοκλήρου της νήσου: Ένα κράτος αποτελεσματικά ελεγχόμενο από τα τ/κ όργανα της Τουρκίας, σε όλο το εύρος κάθε είδους εξουσίας. Κατά τρόπο ώστε καμία δυνατότητα, είτε αυτοάμυνας - αυτοπροστασίας είτε και… αποσκίρτησης, να μην παραμείνει στο «νότιο» το «ε/κ συνιστών στέιτ».

Ε Χ Ο Ν Τ Α Σ φτάσει τόσο κοντά στην επίτευξη αυτού του στόχου, της επί θύραις νόμιμης επέκτασης του τουρκικού ελέγχου σε ολόκληρη την Κύπρο, με τον «Συνεταιρισμό», με την τουρκική εκ περιτροπής προεδρία και με την «συνεταιρική» εξουδετέρωση της «κυριαρχίας» του ελληνικού 82%, η Τουρκία δεν μοιάζει «ασκήσιμη» ν’ αφήσει τον όποιο Ταλάτ, Έρογλου ή όποιον άλλο, να τής χαλάσει όσα έχει πετύχει «χωρίς να φύγει ούτ΄ ένας στρατιώτης και δίχως να δώσει σπιθαμή εδάφους»! Μόνο η επιμονή των Ελλήνων Κυπρίων να μην χάσουν από τα χέρια τους και να μην «μοιραστούν συνεταιρικά» και να μην… «μετεξελίξουν» την Κυπριακή Δημοκρατία, μπορεί να απομακρύνει την επίτευξη του στόχου της Τουρκίας.
ΛΑΖΑΡΟΣ Α. ΜΑΥΡΟΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΡ 6.4.10

Ακούσατε ποτέ για δίδυμα αδέλφια που να μην είναι ομήλικα; Ομομήτρια, ομοπάτρια ή και ετεροθαλή αδέλφια μπορεί να έχουν πλείστες όσες ομοιότητες και διαφορές. Δίδυμα όμως μπορεί να είναι οποιαδήποτε άλλα εκτός από τα, ομοκυοφορηθέντα, ομομήτρια, της ίδιας ακριβώς ημέρας γέννησης; Δεν είναι γι’ αυτό που ο πολιτισμός παρήγαγε και το άσμα «λευτεριά και ρωμιοσύνη / είν’ αδέφλια δίδυμα»;
Λάζ.Α.Μαύρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης