Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

1897 - 2010 και… «κουλτούρα λύσης»

Μ Ι Α ΠΟΛΥ σημαντική επισήμανση του καθηγητή Γιώργου Κοντογιώργη για τους άθλιους κυβερνώντες στο ελλα-δικό μας(;) κράτος, στον «ατυχή» ελληνοτουρκικό πόλεμο του 1897, σύσσωμη την τότε πολιτική ηγεσία, πρωτοστατούντος και του θρόνου, βεβαίως, που «κήρυξαν τον πόλεμο στην Οθωμανική Αυτοκρατορία ΜΕ ΤΗ ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ ότι οι (μεγάλες τότε) Δυνάμεις θα σταματούσαν αυτοστιγμεί τις εχθροπραξίες κι έτσι, αυτές μεν θα εισέπρατταν το κόστος, οι δε τη δόξα… Οι νομείς του [ελλα-δικού μας(;) κράτους] χρησιμοποίησαν τις Δυνάμεις ως άλλοθι για να αιτιολογήσουν το ανέφικτο του εγχειρήματος [της εθνικής ολοκλήρωσης]». (Γ. Κοντογιώργης: «Η προετοιμασία της Μικρασιατικής Καταστροφής», ομιλία στην Εστία Νέας Σμύρνης, Αθήνα 28.9.2009).

Φ Α Ι Ν Ε Τ Α Ι ότι οι εδώ, νυν κυβερνώντες, έχουν μια παραπλήσια πολιτική. Προκειμένου να πείσουν τον κυπριακό Ελληνισμό ότι είναι ανέφικτη οποιαδήποτε άλλη πολιτική, εκτός από την υποταγή (α) στις «Ευαίσθητες Ισορροπίες» που επιβάλλει από το 1974 ο Αττίλας, για τις οποίες και η επιστολή - υποταγής του Π.τ.Δ. κ. Χριστόφια του Ιανουαρίου 2010 προς τους 5+26 της Διεθνούς Κοινότητας (Σ.Α/ΟΗΕ & ΕΕ) και (β) την υποταγή στον «Συνεταιρισμό Δύο Συνιστώντων Στέιτς» της 23.5.2008, δηλαδή της επέκτασης του τουρκικού ελέγχου εφ’ ολοκλήρου της Κύπρου.

Ε Ι Ν Α Ι η πολιτική της είσπραξης αλλεπάλληλων διαδοχικών αποτυχιών. Η πολιτική ότι μόνο ήττες μάς επιφυλάσσει ο ΟΗΕ, η Ευρωπαϊκή Ένωση, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης κ.ο.κ.. Άρα, «δεν έχουμε στον ήλιο μοίρα», έρχονται και τα χειρότερα, καθώς διαλαλεί ο ίδιος ο Π.τ.Δ. και, συνεπώς, υποταχθείτε Έλληνες Κύπριοι, στη συνθηκολόγηση του Τουρκο-«Συνεταιρισμού», της τουρκικής εκ περιτροπής προεδρίας, της σταθμισμένης εξουδετέρωσης της ελληνικής πλειοψηφίας του 82%, ειδ’ αλλιώς «θα μας την κάτσουν» οι Μεγάλες Δυνάμεις, η Διεθνής Κοινότητα κ.ο.κ., με την οριστικοποίηση της Διχοτόμησης!

Ε Ι Ν Α Ι η διατεταγμένη «καλλιέργεια κουλτούρας» υποταγής στην τουρκικών προδιαγραφών και απαιτήσεων λύση. Άλλωστε, δεν είναι οι ίδιοι, οι διατάξαντες την επιβολή της εν λόγω «κουλτούρας», που πάσκιζαν να πείσουν τον κυπριακό Ελληνισμό, από την ένταξή μας στην ΕΕ, ότι δεν πρέπει να απαιτεί Ευρωπαϊκή Λύση ανατροπής της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας; Οι ίδιοι που έφτυναν τις αποφάσεις του ΕΔΑΔ ότι «το περιουσιακό θα λυθεί πολιτικά με τη λύση»; Οι ίδιοι που αποδυνάμωσαν κάθε συντελεστή ισχύος του κυπριακού Ελληνισμού και της Κυπριακής Δημοκρατίας του; Γιατί λοιπόν να σπεύσουν εγκαίρως για την αποτροπή του «απευθείας εμπορίου» με το «τ/κ συνιστών κρατίδιό» τους;
 
ΛΑΖΑΡΟΣ Α. ΜΑΥΡΟΣ
ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΕ 15.4.10

Δηλαδή, η διακύβευση του μέλλοντος του τόπου και οι διαδοχικές αλλεπάλληλες ήττες που εισπράττουμε όταν «μας πιάνουν στον ύπνο», είτε στο ΕΔΑΔ είτε στην ΚΣΣΕ είτε στην ΕΕ είτε στην υποδοχή του ΓΓ του ΟΗΕ στο «προεδρικό» του Αττίλα, οφείλονται στο ότι οι εκλελεγμένοι μας άρχοντες και οι εντεταλμένοι υπηρεσιακοί τους δεν μελετούν εγκαίρως τα… «ιμέιλ» στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο των «ππι-σί» τους;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης