Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Απίστευτο: O Νταβούτογλου... κουφαίνεται με την λέξη «Καστελόριζο»

Ο υπουργός εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, σε συνέντευξή του στο Δελτίο Ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού MEGA πάθαινε «κώφωση», διπλωματική μάλλον, όταν ερωτούταν για την υπόθεση του Καστελορίζου.

Κι όμως συνέβη ακριβώς όπως το θέτουμε. Ο υπουργός Εξωτερικών Α. Νταβούτογλου, απευθυνόμενος σε μία μεγάλη μερίδα των Ελλήνων, οι οποίοι βρίσκονται στους δέκτες των τηλεοράσεών τους για να παρακολουθήσουν τα βραδινά δελτία ειδήσεων, και ειδικά αυτό του MEGA CHANNEL, φάνηκε πως δεν «άκουσε»
την πρώτη και βασική ερώτηση της κεντρικής παρουσιάστριας του δελτίου Όλγας Τρέμη, η οποία, εμφανώς αμήχανη, αναγκάστηκε να του επαναλάβει τρεις (!) φορές ερώτημα αναφορικά με τη θέση της Τουρκίας για το Καστελόριζο.

Στο εύλογο ερώτημα της δημοσιογράφου, ο Α. Νταβούτογλου, ως μία άλλη «αλεπού» της διπλωματίας, προφασίστηκε «στιγμιαία»... κώφωση, και τις τρεις φορές, με αποτέλεσμα να απαντάει για τις «διερευνητικές επαφές» και την «αμοιβαία εμπιστοσύνη» που αναπτύσσεται μεταξύ των δύο πλευρών.

Κατά σατανική όμως σύμπτωση, ενώ το θέμα το Καστελορίζου δημιουργούσε... παράσιτα με αποτέλεσμα ο κατά τα άλλα συμπαθής, φυσιογνωμικά, Τούρκος υπουργός να μη μπορεί να απαντήσει, όλα τα άλλα ερωτήματα, δηλαδή η ελευθερία του Τύπου στην χώρα τους αλλά και οι υπερπτήσεις πάνω από το Αιγαίο δεν δημιούργησαν προβλήματα στις... τηλεπικοινωνίες.

Είναι σαφές πως ο Τούρκος υπουργός εφαρμόζει την πολιτική του «μαστιγίου και του καρότου» αφού ενώ το πρωί μας... επέτρεψε να κρατήσουμε το Καστελόριζο μέσα στα Ελληνικά σύνορα, το απόγευμα λόγω της στιγμιαίας κώφωσης πέρασε το μήνυμα πως δεν πρέπει να το «παίρνουμε και πολύ πάνω μας». Με άλλα λόγια, παρουσία του Έλληνα πρωθυπουργού δεν μπορούσε παρά να πει το αυτονόητο, παρουσία όμως δημοσιογράφων καλό είναι να κάνουμε και το... τσαλιμάκι μας...

Κατά τα άλλα στο ερώτημα για το κατά πόσο οι διώξεις των δημοσιογράφων επηρεάζουν την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, δήλωσε «αναρμόδιος» να εμπλακεί σε θέμα της δικαιοσύνης, η οποία είναι «ανεξάρτητη», ενώ φυσικά ξέχασε να απαντήσει στο σκέλος της ερώτησης για την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σε ερώτημα δε που τέθηκε αναφορικά με τις υπερπτήσεις σε ελληνικά νησιά υπογράμμισε πως και τα ελληνικά μαχητικά πετάνε πάνω από «τουρκικό έδαφος». Μάλλον ο κύριος Νταβούτογλου εννοεί πως το... Φαρμακονήσι και το Αγαθονήσι είναι... τουρκικά και για αυτό όταν τα ελληνικά μαχητικά πετάνε από πάνω κυνηγώντας τα τουρκικά προχωρούν σε... παραβιάσεις.

Εν’ αναμονή της «Νταβουτοπουλιάδας», η οποία ως μία άλλη... Οδύσσεια πρόκειται να ξεκινήσει από αύριο, υπενθυμίζεται πως ο Τούρκος επίσημος θα περάσει... κοκκορέτσι, για να χρησιμοποιήσουμε και «αεροπορική» ορολογία, όλη τη Βόρεια Ελλάδα από την Αλεξανδρούπολη έως και την Θεσσαλονίκη, αναφωνούμε μιμούμενοι τον αγαπημένο μας αθλητικογράφο... ΗΜΑΡΤΟΝ ΠΙΑ...
defencepoint

«Τα μαζεύει» ο Νταβούτογλου για Καστελόριζο, ετοιμάζεται για Θράκη

Βήμα πίσω, όσον αφορά στις δηλώσεις του για το Καστελόριζο, έκανε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου. Συναντήθηκε σήμερα στην Αθήνα με τον πρωθυπουργό και τον Έλληνα ομόλογό του, Δημήτρη Δρούτσα, ενώ την Τετάρτη αναχωρεί για τη Θράκη.
Σε συνέντευξή, που δημοσιεύθηκε στην "Καθημερινή", ο Τούρκος υπουργός είχε υποστηρίξει ότι το Καστελόριζο θα έπρεπε να εξαιρεθεί από οποιαδήποτε ελληνοτουρκική συμφωνία, ισχυριζόμενος ότι δεν βρίσκεται στο Αιγαίο, αλλά στη Μεσόγειο.
Η τοποθέτησή του ήταν "απόλυτα γεωγραφική", δήλωσε σήμερα, μετά τη συνάντησή του με τον Δημ. Δρούτσα. "Το μήνυμά μου είναι ότι η Τουρκία έχει θετική προσέγγιση στην επίλυση στο Αιγαίο", είπε και τόνισε ότι δεν αμφισβητεί το γεγονός ότι το Καστελόριζο είναι ελληνικό νησί.
Ερωτηθείς για την επίσκεψή του στη Θράκη, δήλωσε ότι είναι “αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής επικράτειας”. Απέδωσε το σκοπό της επίσκεψής του στην επιθυμία του να γνωρίσει καλύτερα την περιοχή, σημειώνοντας πως για τον ίδιο λόγο θα επισκεφθεί Θεσσαλονίκη και Καβάλα.
Χαρακτήρισε "γέφυρα ειρήνης" τη μειονότητα.
Εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης, ο υπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε αυτονόητο ότι οι διερευνητικές επαφές για την υφαλοκρηπίδα αφορούν την περιοχή "από τον Εβρο ως το Καστελόριζο”.

enet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης