Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

Ερντογάν: Εμείς θα στηρίζουμε το ψευδοκράτος

| Εκτύπωση | 02/08/2011 |

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ ΟΤΙ ΟΙ Τ/Κ ΕΠΙΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΒΟΥΛΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΙΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ
Αναφορά και στο Κυπριακό έκανε στην πρώτη του ομιλία ως Πρωθυπουργός της 61ης τουρκικής κυβέρνησης ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δίδοντας μηνύματα για την τρομοκρατία, την οικονομία και τις μεταρρυθμίσεις. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Κίπρις», ο Ερντογάν είπε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να παρέχει στήριξη στο ψευδοκράτος, με σκοπό οι συνεχιζόμενες απευθείας συνομιλίες να καταλήξουν σε μια μόνιμη και δίκαιη λύση, όπως είναι και η επιθυμία των Τουρκοκυπρίων. Αναφέρθηκε στις επαφές που είχε με τον Ντερβίς Έρογλου, τον λεγόμενο πρωθυπουργό Ιρσέν Κιουτσιούκ και άλλους «ανώτατους αξιωματούχους» του ψευδοκράτους, κατά την επίσκεψή του στα κατεχόμενα στις 20 Ιουλίου, κάνοντας λόγο για αποφασιστικότητα των Τουρκοκυπρίων για επίλυση του Κυπριακού. Σημείωσε ότι στη συνάντηση της Γενεύης η τ/κ πλευρά επέδειξε γι' ακόμη μια φορά αυτή της τη βούληση και αποφασιστικότητα.
«Η τουρκική πλευρά παραμένει αφοσιωμένη στην προσπάθεια για ίδρυση ενός νέου ομοσπονδιακού συνεταιρισμού, ο οποίος θα περιέχει δύο ισότιμα συνιστώντα κράτη, διζωνικότητα και πολιτική ισότητα, έτσι όπως οι δύο πλευρές συμφώνησαν. Δυστυχώς δεν είδαμε την ίδια καλή βούληση και συναινετική προσέγγιση από την άλλη πλευρά».
Ο Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε ότι με σκοπό την οικονομική ανάπτυξη του ψευδοκράτους, θα αρχίσουν να εφαρμόζονται διάφορα σχέδια που θα αφορούν και την ανάπτυξη των υποδομών. Με τον τρόπο αυτό, τόνισε, το ψευδοκράτος θα αποκτήσει μια καινούργια όψη. Η Τουρκία, ανέφερε ο κ. Ερντογάν, δεν πρόκειται να διαπραγματευτεί οποιοδήποτε εγχείρημα είτε της ΕΕ, είτε οποιασδήποτε άλλης Αρχής, το οποίο θα αποβαίνει εις βάρος του ψευδοκράτους.
Σημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης