Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Αναζητώντας προσωπικότητα

Προσωπικότητα και νέο ξεκίνημα
 
Ένα Ντε Γκολ χρειάζεται η Ελλάδα. Δεν υπάρχει λογικός άνθρωπος στην χώρα ο οποίος να μην συμφωνεί ότι το μεταπολιτευτικό πολιτικό σύστημα χρεοκόπησε. Για να διατηρηθεί η ηθικοκανονιστική τάξη και κυρίως τα δημοκρατικά κεκτημένα των συγχρόνων ελλήνων απαιτείται μια εύτακτη μετάβαση. Να παραγραφούν τα άπειρα ατοπήματα των χρεωκοπημένων πολιτικών και οι ίδιοι συλλήβδην και ομόφωνα να καλέσουν υψηλού κύρους έλληνα πολιτικό άνδρα. Για να επιτελέσει το τιτάνιο μιας ριζικής συνταγματικής αλλαγής ανάλογης και αντίστοιχης της ιδρύσεως της 5ης  Γαλλικής Δημοκρατίας, η οποία, στην συνέχεια θα επικυρωθεί από την έλληνες πολίτης με δημοψήφισμα.
Μεταβατικά, επίσης, θα πρέπει να διασφαλιστούμε ότι δεν γίνεται ούτε ένα βήμα προς την  κατεύθυνση υποχωρήσεων στο πεδίο της εξωτερικής πολιτικής και ότι λαμβάνονται όλα τα αναγκαία μέτρα αποφυγής συνολικής και καθολικής χρεωκοπίας.
Τέλος τίποτα θετικό δεν θα υπάρξει στον ιστορικό μας ορίζοντα αν δεν κάθε πρόσωπο που φιλοδοξεί να εισέλθει στο πολικό πεδίο δεν είναι ευθυγραμμισμένο με το πνευματικό υπόβαθρο των ελλήνων. Αυτό σημαίνει κυριαρχία των κοσμοθεωριών των Ελλήνων που συνοψίζονται με τις λέξεις δημοκρατία, ελευθερία και εθνική ανεξαρτησία. Καμιά ταλάντωση, καμιά αμφίπλευρη τραβεστί ψευτο-διανοουμενίστικη ιδεολογική σχοινοβασία και καμιά παράκρουση ενός δήθεν επικείμενου ενοποιημένου πλανήτη .
Τέρμα δηλαδή στα ποικιλόχρωμα τραβεστί ιδεολογήματα που καλλιεργούν πλέον εκατοντάδες ορφανά παράσιτα της εποχής των ιδεολογιών. Της εποχής της εσχατολογικής κοσμοϊστορικής απάτης όταν οι υπερδυνάμεις μεταμφίεζαν τον ηγεμονισμό τους με ψευτο-κοσμοϊστορικά εσχατολογικά ιδεολογικά σχήματα. Η ιδεολογία ως έννοια είναι ούτε ή άλλως αντιδημοκρατικός όρος: προτάσσει τις κατασκευαστικές παράνοιες του καθενός (ιδεολογικά δόγματα τα λένε) ως δήθεν τις ποιο κατάλληλες για την πολιτική συγκρότηση των κοινωνικών οντοτήτων. Οι κοινωνικές οντότητες, όμως, είναι όλες διαφορετικές και στην καθεμιά αξίζει το δικό της πολιτειακό σχήμα. Δυνατότητες πλανητικής πολιτειακής συγκρότησης ποτέ δεν υπήρξαν και ποτέ δεν θα υπάρξουν. Μόνο οι ψευτοκατασκευές των εσχατολογικών δογμάτων το έλεγαν και δυστυχώς πολλοί παρασύρθηκαν. Και είναι αξιοθρήνητο αν κανείς κολυμπά μέσα σε αυτό τον ωκεανό ψεύτικων οικουμενικίστικων ιδεολογημάτων. 
Πολιτική σύμφωνα με την ημέτερη πνευματική παράδοση σημαίνει δημοκρατία και ελευθερία και εθνική ανεξαρτησία. Ο κόσμος των ελλήνων δεν είναι τραβεστί πνευματικά. Είναι όμως όσοι τον καβαλίκεψαν και ποτέ δεν σταμάτησαν να αναμασούν παρωχημένα ιδεολογήματα που αντιβαίνουν  στην ελληνική εθνική ανεξαρτησία.
Κοσμοθεωρία θέλουμε όχι ιδεολογίες, ιδεολογήματα  και θεωρήματα. Και η κοσμοθεωρία έχει ονοματεπώνυμο. Είναι η ελληνικότητα, ο πολιτισμός μας, οι εθνικές μας κοσμοθεωρίες, η πολιτική μας παράδοση και η γνήσια εθνική αντίληψη της διαχρονικής μας πορείας: «Άμα φύγει ο τύραννος», έγραφε ο Ρήγας Βελεστινλής, «ο ελληνικός λαός θα είναι φίλος και σύμμαχος με όλα τα ελεύθερα έθνη. Οι Έλληνες δεν ανακατεύονται εις την διοίκηση των άλλων εθνών, αλλά ούτε είναι εις αυτούς αποδεκτό να ανακατωθούν άλ­λα έθνη εις την δική τους. Δεν κάμνουν ποτέ ειρήνη με ένα εχθρό ο οποίος κατακρατεί ελληνικό τόπο». Όπως γράψαμε πρόσφατα, λόγια ακριβή, λιτά και αληθινά. Αποτυπώνουν τα ώριμα και κτισμένα έθνη της Ανατολής. Ανθρωπολογίες σμιλευμένες στην διαχρονία του κόσμου που αρχίζει από τα Αρχαία χρόνια, διατρέχει τα ελληνιστικά και ρωμαϊκά έθνη του Καβάφη και κορυφώνεται στην μέγα πολιτικό, πνευματικό και ανθρωπολογικό επίτευγμα της Βυζαντινής Οικουμένης. Αυτή είναι η ημετέρα ανθρωποκεντρική εθνική παράδοση της ελληνικότητας αλλά και η παράδοση κάθε κοινωνίας ιστορικά προικισμένης με εθνική κοσμοθεωρία, τουτέστιν, πολιτικό πολιτισμό, ένστικτα δημοκρατίας και πόθο ελευθερίας. 
Μόνο υψηλή και άφθαρτη προσωπικότητα απαλλαγμένη από βαρίδια και τις αβαρίες του ιδεολογικού παρελθόντος θα μπορούσε να ανασυντάξει την Πολιτεία μας για να μπορέσουμε να αρχίσουμε ένα νέο πολιτικό ξεκίνημα. Και αν δεν υπάρχει ή αν υπάρχει και δεν την βλέπουμε θα πάθουμε ότι μας αξίζει: Θα συνεχίσουμε τον καταστροφικό τραβεστί ιδεολογικό δρόμο των τελευταίων δεκαετιών μέχρι τον πλήρη και ολοκληρωτικό εκμηδενισμό του νεοελληνικού κράτους. Περιθώρια για αυταπάτες δεν υπάρχουν
 
Παναγιώτης Ήφαιστος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης