Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Το Wikileaks αλλάζει τη διεθνή διπλωματία- Η Αθήνα ανησυχεί και ερευνά!


Το Wikileaks, φαίνεται να αλλάζει με τρόπο σταθερό πολλά από τα πράγματα που ξέραμε ως σήμερα, συνήθως επιβεβαιώνοντας τις υποψίες και ις πληροφορίες που συχνά είχαμε δημοσιεύσει. Δείχνει όμως να έχει ταράξει σοβαρά -αν οι πληροφορίες μας είναι ορθές- τόσο τα στελέχη του Υπουργείου Εξωτερικών, όσο και του Υπουργείου Άμυνας αλλά και την ΕΥΠ. Το πόσο απαραίτητο εργαλείο θα καταστούν τα επόμενα χρόνια στην άσκηση της εξωτερικής πολιτικής της χώρας, των συμμαχιών της και των κατευθύνσεων που θα επιλέξει, είναι σαφές και γι αυτό το σύνολο των 250.000 δημοσιευμένων πλέον, ντοκουμέντων γίνεται αγώνας για να καταγραφούν σε σκληρούς δίσκους από τις αρμόδιες υπηρεσίες των χωρών όλου του κόσμου.

Δεν θα ήταν, για το λόγο αυτό λάθος, να βλέπαμε το πρωθυπουργικό γραφείο να εκδώσει εντολή για τη σύσταση μιας διυπουργικής Επιτροπής η οποία θα μελετήσει -με προτεραιότητα- τους φακέλους που ενδιαφέρουν πρωτίστως την χώρα και την εξωτερική μας πολιτική και να καταλήξει σε επισημάνσεις και προτάσεις.

Από την άλλη σιγά- σιγά βρίσκονται και γίνονται γνωστά στοιχεία για το πως παίχτηκαν σε βάρος μας διάφορα παιχνίδια από την Ουάσιγκτον> Κατανοητά και γνωστά, αλλά καλό θα ήταν να επισημανθούν για να σταματήσει η “φιλολογία” εκείνων των φίλο-αμερικάνικων “παπαγάλων”  (ανάμεσά τους και κάμποσοι δημοσιογράφοι) που τα “έβλεπαν” όλα θαυμάσια…

Στα Σκόπια, στην Άγκυρα, στα Τίρανα ανησυχούν ιδιαίτερα από τις αποκαλύψεις που τους αφορούν. Ελαφρώς, δείχνει να ανησυχεί και η Αθήνα. Γιατί διαπίστωσε διαρροές. Και αυτό είναι το επόμενο βήμα. Να βρει και να “κάψει” όσους διέρρευσαν κρατικά μυστικά σε άλλη χώρα, έστω κι αν αυτές είναι οι ΗΠΑ. Όπως έκαναν κι εκείνες με τον δικό μας άνθρωπο.

Βέβαιο πάντως είναι πως η διεθνής διπλωματία, δεν θα είναι πλέον ποτέ ίδια στο μέλλον…
ΔΡΑΓΟΥΜΑΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης