Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

ΣΑΡΚΟΖΙ - ΓΚΙΟΥΛ Τα τσούγκρισαν για την Κύπρο

Καβγά με αφορμή την Κύπρο φέρονται να είχαν κατά τη σύνοδο ΝΑΤΟ-ΕΕ στη Λισαβόνα, ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Αμπντουλάχ Γκιουλ και ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί.
Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα «Χουριέτ», ο Τούρκος Πρόεδρος και ο Γάλλος ομόλογός του είχαν μια πολύ έντονη συζήτηση κατά τη διάρκεια των εργασιών της συνόδου ΝΑΤΟ - ΕΕ, όταν ο Αμπντουλάχ Γκιουλ εξέφρασε την αντίθεση της χώρας του
στο να ωφεληθεί η ΕΕ, να χρησιμοποιήσει τις στρατιωτικές και αμυντικές ικανότητες του ΝΑΤΟ και αυτό γιατί, όπως ανέφερε, μέρος της Ε.Ε. είναι οι Ε/κ, οι οποίοι πρόσθεσε ότι δεν εκπροσωπούν ολόκληρο το νησί.
Παίρνοντας το λόγο κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο Τούρκος Πρόεδρος, μιλώντας για την Κυπριακή Δημοκρατία, είπε ότι οι Ε/κ είναι μέλος της ΕΕ και αυτό είναι μια πραγματικότητα, προσθέτοντας όμως ότι «υπάρχουν και άλλες πραγματικότητες».
«Για παράδειγμα, οι Ε/κ δεν εκπροσωπούν ολόκληρο το νησί». «Εκεί», πρόσθεσε, «υπάρχει ένα άλυτο πρόβλημα. Υπάρχουν υποσχέσεις που δεν κρατήθηκαν. Και αυτά είναι πραγματικότητες».
Απευθυνόμενος προς τους εκπροσώπους της Ε.Ε. στη σύνοδο ο Τούρκος Πρόεδρος πρόσθεσε «μιλάτε πολύ σωστά και σέβομαι τις αρχές. Τότε, το 2002, ενώ οι Ε/κ δεν ήταν μέλος, παραβιάζοντας την αρχή 'αν δεν λύσετε τα προβλήματα, δεν μπορείτε να γίνεται μέλος', γιατί τους κάνατε πλήρες μέλος το 2004; Αυτή την αρχή δεν μπορέσατε να την θυμηθείτε τότε;», κατέληξε ο Γκιουλ.+
Σημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης