Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Τίμησαν τον Κεμάλ και μετά… τον χαβά τους!

                        Νέκρα χθες, 20 παραβιάσεις από τους Τούρκους σήμερα!

Είκοσι φορές παραβίασαν τον ελληνικό εναέριο χώρο, από το πρωί μέχρι το απόγευμα της Πέμπτης, δεκαεπτά τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη στις περιοχές μεταξύ της Μυτιλήνης και της Χίου, νοτίως της Ρόδου και βορείως της Σαμοθράκης.

Η αυξημένη δραστηριότητα της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας προκάλεσε αίσθηση και πολλά ερωτήματα, ιδίως από την στιγμή που ήταν γνωστό ότι χθες Τετάρτη 10 Νοεμβρίου ούτε ένα τουρκικό μαχητικό δεν πέταξε στο Αιγαίο.
Η αιτία ήταν πως χθες ήταν η επέτειος του θανάτου του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ. Το πρωί της 10ης Νοεμβρίου, την ώρα που ο ιδρυτής της τουρκικής δημοκρατίας άφησε την τελευταία του πνοή πίσω στο 1938, όλα σταματούν. Τηρείται ενός λεπτού σιγή ενώ η συγκίνηση σε ολόκληρη την Τουρκία είναι μεγάλη. Έχει καταγραφεί ακόμη και το φαινόμενο δόκιμοι αξιωματικοί των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων να ξεσπούν σε λυγμούς ή ακόμη και να λιποθυμούν από την φόρτιση.
Εβδομήντα δύο χρόνια και μία μέρα μετά τον θάνατο του Μουσταφά Κεμάλ, η ζωή στην Τουρκία ξανάρχισε.
Και οι Τούρκοι στρατηγοί προχώρησαν στον προγραμματισμό των στρατιωτικών ασκήσεων στην περιοχή του Αιγαίου. Συνολικά τέσσερα διαφορετικά γυμνάσια, το ένα με ευθύνη του ΝΑΤΟϊκού υποστρατηγείου του Εσκί Σεχίρ, διεξήχθησαν την Πέμπτη στο Αιγαίο. Δύο ασκήσεις έγιναν μεταξύ των νήσων Μυτιλήνης και Χίου και στην περιοχή νοτίως της Ρόδου, μία άσκηση όπου τα τουρκικά μαχητικά έκαναν βολές βορείως της Σαμοθράκης και ένα παίγνιο νοτιοανατολικά της Ρόδου.
Η τουρκική αεροπορία διέταξε την απογείωση δεκαέξι μαχητικών και ενός αεροσκάφους ηλεκτρονικού πολέμου που μπήκαν στο FIR Αθηνών χωρίς να έχουν καταθέσει προηγουμένως σχέδια πτήσης στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.
Δύο από τα τουρκικά μαχητικά ήταν οπλισμένα. Καταγράφηκαν είκοσι παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου, ενώ δεν σημειώθηκαν αερομαχίες με τα ελληνικά μαχητικά.

Πρώτο Θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης