Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Υπογραφή MoU μεταξύ ΕΑΒ και καναδικής Vector Aerospace


   Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΑΒ κ. Τάσος Φιλιππάκος και ο Αντιπρόεδρος Πωλήσεων & Marketing της Vector Aerospace   
     κ. Βασίλης Ντρίκος υπογράφουν το MoU, παρουσία του Καναδού Πρέσβη κ. Robert Peck και του Πρέσβη της Ελλάδας στον                                                                                 Καναδά κ. Ελευθέριου Αγγελόπουλου. (EAB A.E.)

Μνημόνιο συνεργασίας (Memorandum of Understanding: MοU) με την καναδική εταιρεία Vector Aerospace υπέγραψε χθες η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία Α.Ε. (ΕΑΒ). Το μνημόνιο υπεγράφη στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στην Τανάγρα από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΑΒ κ. Τάσο Φιλιππάκο και τον Αντιπρόεδρο Πωλήσεων & Marketing της Vector Aerospace κ. Βασίλη Ντρίκο, παρουσία του Καναδού Πρέσβη στη χώρα μας κ. Robert Peck και του Πρέσβη της Ελλάδας στον Καναδά κ. Ελευθέριου Αγγελόπουλου.


Αντικείμενο του μνημονίου είναι η συνεργασία των δύο εταιρειών για τον εκσυγχρονισμό ελικοπτέρων UH-1H που θα προέρχονται και από την παγκόσμια αγορά –καθιστώντας την ΕΑΒ Κέντρο Επιχειρηματικής Αριστείας (Center of Excellence) για το συγκεκριμένο τύπο ελικοπτέρων– καθώς και κοινές εμπορικές δράσεις με στόχο την ανάληψη έργων γενικών επισκευών και συντήρησης διεθνώς. Στο πλαίσιο του Μνημονίου, οι δύο πλευρές θα διερευνήσουν και συμπληρωματικές περιοχές συνεργασίας.
Κατά την ανακοίνωση της ΕΑΒ, η συνεργασία με την καναδική εταιρεία δημιουργεί νέες ευκαιρίες σε μία σημαντική επιχειρηματική αγορά. Είναι δε αποτέλεσμα της εξωστρεφούς στρατηγικής που εφαρμόζει με επιτυχία η εταιρεία τα τελευταία χρόνια και έχει οδηγήσει στη σύναψη σειράς σημαντικών συμφωνιών, με ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα. Η ανακοίνωση της ΕΑΒ αναφέρει σχετικά:
  • Κατά την τρέχουσα χρονική στιγμή, το ανατεθέν στην ΕΑΒ με υπογεγραμμένες συμβάσεις και προς εκτέλεση έργο για την εγχώρια και τη διεθνή αγορά ανέρχεται σε 830 εκ. ευρώ εκ των οποίων τα € 464 εκ. (ποσοστό 56%) αφορούν την αγορά του εξωτερικού. Το συνολικό αυτό έργο διασφαλίζει μελλοντικές πωλήσεις για διάστημα άνω των 5 ετών σε όρους πωλήσεων του έτους 2011.
  • Συνολικά την περίοδο 2004-2011, το ύψος των Συμφωνιών Πωλήσεων Εξωτερικού ανήλθε στο 46% (€ 726 εκ.) του Συνόλου των υπογραφεισών Συμφωνιών (€ 1.567 εκ.)
  • Η στρατηγική επικέντρωση στην εξωστρέφεια απέφερε αύξηση των πωλήσεων της ΕΑΒ προς το εξωτερικό, που παρά τις συνθήκες της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης, εμφάνισαν ετήσια αύξηση το 2010 σε σχέση με το 2009 της τάξης του 31%. Για το 2011, σημειώθηκε περαιτέρω αύξηση κατά 14% των εξαγωγών, επιβεβαιώνοντας την ανοδική τάση του δείκτη.
Με αφορμή την υπογραφή του MoU, o Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΑΒ κ. Τάσος Φιλιππάκος δήλωσε: «Το Σεπτέμβριο του περασμένου χρόνου είχαμε την τιμή να υποδεχτούμε την ΑΕ τον Πρέσβη του Καναδά κ. RobertPeck, σε μία συνάντηση όπου οι δύο πλευρές έδειξαν σαφώς την πρόθεσή τους για αναζήτηση γόνιμου εδάφους συνεργασίας. Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που σήμερα –παρουσία του Κου Πρέσβη αλλά και του Πρέσβη της Ελλάδας στον Καναδά Κου Αγγελόπουλου– η προσπάθεια των δύο πλευρών αποτυπώνεται εύγλωττα σε μία σημαντική συμφωνία, με προφανή οφέλη για όλους τους εμπλεκόμενους»
Ελληνική Άμυνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης