Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Παιχνίδια με τους εξοπλισμούς κομμένα!Η επιμονή των Ευρωπαίων και οι ευθύνες της κυβέρνησης



Όχι δεν μπορεί να είναι τυχαία η επιμονή των Ευρωπαίων με τους ελληνικούς εξοπλισμούς. Είναι σαφές ότι κάποιοι παίζουν παιχνίδι και συντηρούν θέματα που σητρίζονται τις περισσότερες φορές σε ανακριβείς πληροφορίες,όπως αυτές που δημοσίευσε χθες η ιστοσελίδα euobserver.com που παρουσίαζε την Ελλάδα να έχει αγοράσει αεροπλάνα από τη Γαλλία το 2010!


Ο στόχος θα μπορούσε να είναι προφανής.Να δυσφημιστούν οι “κακοί Έλληνες” τους οποίους “μεγαλόψυχα” χρηματοδοτούν οι βορειοευρωπαίοι και αυτοί οι “σπάταλοι” ξοδεύουν τα χρήματα της βοήθειας σε όπλα!

Κανείς από τους συντάκτες αυτών των δημοσιευμάτων που με συχνότητα ένα την εβδομάδα περίπου ,”φτιάχνουν” κλίμα στην ευρωπαϊκή κοινή γνώμη,δεν αναφέρει κουβέντα για τις ασφυκτικές πιέσεις που άσκησαν -και ασκούν- Βερολίνο και Παρίσι στην Αθήνα για να αγοραστούν με το ζόρι οπλικά συστήματα.

•Δεν αναφέρουν κουβέντα για την “εκβιαστική” παραγγελία άλλων δύο υποβρυχίων τύπου ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ στους Γερμανούς,προκειμένου να μην κλείσουν τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά,αλλά να τα πουλήσουν στον Ισκαντάρ Σάφα,ο οποίος μετη σειρά του,πιέζει για το πρόγραμμα των φρεγατών ! Η κυβέρνηση ασφαλώς και έχει τεράστιες ευθύνες που δεν ακυρώνει εδώ και τώρα το πρόγραμμα των υποβρυχίων που αποδεδειγμένα δεν χρειαζόμαστε.

•Δεν αναφέρουν κουβέντα για την ασφυκτική πίεση που ασκεί η Γαλλία για να πάρουμε τέσσερις έως έξι φρεγάτες Fremm,τις οποίες το ΠΝ -τουλάχιστον μέχρι την ανάληψη των καθηκόντων του Α/ΓΕΝ από το κ.Χρηστίδη ,την άποψη του οποίου δεν γνωρίζουμε- δεν ήθελε!

•Δεν αναφέρουν κουβέντα για την επιμονή μέχρι παρεξηγήσεως του Βερολίνου να αγοράσουμε το πανάκριβο σε τιμή αγοράς αλλά και κόστος χρήσης Eurofighter.Για το οποίο μετά από την ήττα στην Ινδία -που επέλεξε το Rafale- δεν αποκλείεται να έχουμε νέο γύρο πιέσεων.

•Δεν αναφέρουν κουβέντα για τα πολλά και σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα οπλικά συστήματα που παραλάβαμε κυρίως από τη Γερμανία. Χωρίς να ξεχνάμε βέβαια και τα αντίστοιχα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε με άλλα …προϊόντα όπως τα ASPIS των F 16, τα μονίμως καθηλωμένα C 27 και άλλα πάρα πολλά…

Αν έγραφαν για όλα αυτά θα μπορούσαμε να δεχτούμε καλόπιστα ότι πράγματι έχουν ανησυχίες για το που πάνε τα λεφτά που δανείζουν. Φαίνεται όμως ότι αυτό που πραγματικά συμβαίνει είναι ένας σκληρός εξοπλιστικός πόλεμος ο οποίος βρίσκεται στις “προπαρασκευαστικές” του ενέργειες και ο οποίος θα ξεκινήσει μόλις οι Ευρωπαίοι τακτοποιήσουν τις τελευταίες οικονομικές λεπτομέρειες που έχουν να κάνουν με την Ελλάδα. Με απλά λόγια ,δεν θα προκαλέσει καμία έκπληξη αν σε λίγους μήνες αρχίσουμε να ακούμε για εξοπλισμούς.

Επαναλαμβάνουμε:

•Η Ελλάδα οφείλει να εξοπλιστεί.Αλλά όπως πρέπει και όχι όπως θα της επιβάλουν.

Άσχετα από τι επιδιώκουν Ευρωπαίοι και Αμερικανοί,η μεγάλη ευθύνη γι΄ αυτό το θέμα ανήκει στην ελληνική κυβέρνηση. Σ΄ αυτή που σήμερα κυβερνά και σ΄ όποια προκύψει από τις εκλογές που έρχονται. Το τι θα γίνει με τους εξοπλισμούς είναι -πρέπει να είναι- θέμα του σκληρού πυρήνα της εθνικής κυριαρχίας μας. Όσοι κυβερνούν και θα κυβερνήσουν ας το κάνουν ξεκάθαρο στους “έξω” αλλά και στους “εντός” πάντα πρόθυμους συνεργάτες και υπαλλήλους τους.

onalert

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης