Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Υπογραφές ...ΓΙΟΚ

Μόρνινγκσταρ: «Βρείτε τα για να απολαύσετε»…


Μήνυμα προς τις χώρες της Ανατολικής Μεσογείου να διευθετήσουν τις διαφορές τους ώστε να παίξουν ρόλο στον αναδυόμενο ενεργειακό χάρτη της περιοχής, απηύθυνε ο απεσταλμένος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ σε θέματα ενέργειας στον ευρασιατικό χώρο, Ρίτσαρντ Μόρνινγκσταρ (η ερμηνεία του ονόματός του είναι… «πρωινό άστρο»!).
Προφανώς, το μήνυμα απευθύνθηκε προς
την Κύπρο, την Ελλάδα, την Τουρκία και το Ισραήλ, αφού… κάπου εκεί εντοπίζονται διενέξεις οι οποίες απειλούν την αξιοποίηση των υδρογονανθράκων. Ο Μόρνινγκσταρ καλεί τις χώρες να παραμερίσουν «τα πολιτικά και νομικά ζητήματα» ώστε να μη στερήσουν από τους πολίτες τους σημαντικά οφέλη τα οποία θα μπορούσαν να προσποριστούν.

Έκανε αναφορά σε «πολλές χήνες που κάνουν χρυσά αυγά στη Μεσόγειο» και δήλωσε ότι υπάρχουν «ισοδύναμοι και ισότιμοι» τρόποι να επωφεληθούν άπαντες, ενώ ανέφερε με νόημα, ότι τα ζητήματα αυτά «ξεπερνούν» τις χώρες επηρεάζοντας ολόκληρη την περιοχή…
Δεν παρέλειψε βέβαια να αναφερθεί και στη «μοναδική παγκόσμια εμπειρία» των αμερικανικών εταιριών οι οποίες θα πρέπει να διευκολυνθούν στην προσπάθεια να δραστηριοποιηθούν στην περιοχή.
Κάλεσε όπως «οποιοδήποτε πιθανό έσοδο στην Κύπρο» να μοιράζεται εξίσου (έξυπνη διατύπωση αφού αφήνει περιθώρια να υποστηριχτεί και το «ισόποσα» και το «αναλογικά», ότι βολεύει δηλαδή τον καθένα…) μεταξύ και των δύο κοινοτήτων. Εν κατακλείδι, επανέλαβε τα γνωστά περί «διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας για την κατάληξη σε μια ειρηνευτική συμφωνία».
Σημείο Άμυνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης