Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Πυρ εναντίον στελεχών της FRONTEX στον Έβρο!




Πυροβολισμοί έπεσαν στον Έβρο εναντίον δύο ανδρών της δύναμης της FRONTEX που περιπολεί μαζί με τους Έλληνες συνοριοφύλακες τα ελληνικά σύνορα, όπως διαβάσαμε στην ειδησεογραφική σελίδα «newsit.gr». Με τα στελέχη της FRONTEX (είναι Γερμανοί) βρίσκονταν μαζί και τέσσερις Έλληνες συνοριοφύλακες. Πρόκειται στην κυριολεξία για ένα «θερμό» συνοριακό επεισόδιο, το οποίο σε μια πρώτη εκτίμηση μπορεί αν ειπωθεί ότι εξυπηρετεί την ελληνική πλευρά, καθώς αποδεικνύονται από τα γεγονότα όσα καταγγέλλει στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η δύναμη είχε μεταβεί σε σημείο στο οποίο φέρονται να είχαν μετατοπιστεί οι προσπάθειες των δουλεμπόρων να αποβιβάσουν σε ελληνικό έδαφος την ανθρώπινη… πραμάτεια τους. Όντως, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι καταγγελίες διαπιστώθηκαν και οι δουλέμποροι όταν αντιλήφθηκαν την παρουσία τους, άνοιξαν πυρ.
Σύμφωνα με το «newsit.gr» «…χθες τη νύχτα έγιναν κατ’ επανάληψη απόπειρες προσέγγισης από τουρκικά πλοιάρια, πλην όμως η θέα των αστυνομικών απέτρεψε το ‘δέσιμο’ στη νησίδα. Το πρωί στην περιοχή θεάθηκε μία μαύρη βάρκα με ένοπλους, οι οποίοι αρχικά πυροβόλησαν με καραμπίνες στον αέρα και στη συνέχεια με στοχευμένες βολές κατά Ελλήνων και Γερμανών αστυνομικών, χωρίς να γίνει γνωστό εάν ανταποδόθηκαν τα πυρά».

Η απόσταση μεταξύ των ενόπλων και της περιπόλου ήταν εκτός του βεληνεκούς του φορητού οπλισμού της περιπόλου, όχι όμως και αυτών που έφεραν οι δουλέμποροι (καραμπίνες), οι οποίοι προφανώς επιδίωξαν να τρομοκρατήσουν τις μονάδες ασφαλείας συνόρων. Προφανώς πέτυχαν το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα, ενισχύοντας το ελληνικό «οπλοστάσιο» σε επιχειρήματα, ενώ θα μπορούσε το περιστατικό να χρησιμοποιηθεί ως αιτιολογία για την ανάγκη να φέρουν οι δυνάμεις βαρύτερο οπλισμό.
Το περιστατικό δεν τελείωσε όμως εκεί. Η FRONTEX κινητοποίησε τον τουρκικό Στρατό. Όταν τους είδαν να πλησιάζουν, ένας από τους Γερμανούς σηκώθηκε και έγνεψε προς το μέρος τους με αποτέλεσμα να δεχθεί πυροβολισμό, πιθανότατα από δουλέμπορο που ήταν κρυμμένος στην περιοχή, ή από Τούρκο στρατιώτη ο οποίος έλαβε σχετική εντολή θεωρώντας ότι η περιοχή είναι ουδέτερο έδαφος και άρα απαγορεύεται η παρουσία οποιουδήποτε από την ελληνική πλευρά στο σημείο!
Για την αποφυγή διπλωματικού επεισοδίου δόθηκε εντολή αποχώρησης της περιπόλου από το σημείο, κάτι το οποίο για να είμαστε ειλικρινείς, δεν το καταλαβαίνουμε και απόλυτα.
Εάν η τουρκική πλευρά ισχυριστεί ότι ο πυροβολισμός προήλθε από Τούρκο δουλέμπορο, τότε μάλλον θα πρόκειται για στοιχειοθέτηση των καταγγελιών ότι τα κυκλώματα διατηρούν σχέσεις, εάν δεν συνεργάζονται ή ακόμα και προωθούνται από τις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις. Κι αυτό, διότι σε άλλη περίπτωση δεν θα τολμούσε ο δουλέμπορος να πυροβολήσει, αλλά θα επιχειρούσε να διαφύγει από την περιοχή αφού η λογική λέει ότι οι «απέναντι» θα προχωρούσαν στη σύλληψή του…
Σημείο Άμυνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης