Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Το ελληνικό σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου DARE-J της εταιρείας ΕΠΟΣ παρουσιάστηκε στο ΓΕΕΘΑ






Image   
         Η εταιρεία ΕΠΟΣ Α.Ε. παρουσίασε στις 10 Μαϊου 2011 στο ΓΕΕΘΑ το σύστημα       επιτήρησης καταγραφής και παρεμβολής στρατιωτικών επικοινωνιών DARE-J.
 

Tο DARE-J είναι ένα πλήρως ψηφιακό σύστημα ΣΗΕ/Τ που εκτελεί ανίχνευση και παρεμβολή στρατιωτικών τηλεπικοινωνιών θεάτρου επιχειρήσεων (ESM/ECM). Το σύστημα είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό εναντίον σύγχρονων τηλεπικοινωνιακών εκπομπών όπως αναπήδησης συχνότητας (Frequency Hopping), διασκορπισμένου φάσματος (Spread Spectrum) και ριπής (Burst) σε κορεσμένα ηλεκτρομαγνητικά περιβάλλοντα.
Το σύστημα εντοπίζει και παρεμβάλλει frequency hopping ασυρμάτους με ρυθμούς αναπήδησης μεγαλύτερους των 2.000 hops/sec.


Οι Ελληνικές Ε.Δ. μπορούν να χρησιμοποιήσουν το DARE-J για να επιτύχουν πλήρη κυριαρχία στο Η/Μ φάσμα στο χώρο του Αιγαίου, εξασφαλίζοντας σοβαρό στρατηγικό πλεονέκτημα.
Οι βασικές λειτουργίες που παρέχει το σύστημα είναι:
Image Επιτήρηση της Η/Μ δραστηριότητας στους γεωγραφικούς τομείς ενδιαφέροντος των Ε.Δ.
 Γεωγραφικός εντοπισμός των εχθρικών μέσων (αεροπλάνων, ελικοπτέρων, πλοίων, τεθωρακισμένων, μονάδων πεζικού) από τις τηλεπικοινωνιακές εκπομπές τους (φωνής και δεδομένων).
 Υποκλοπή επικοινωνιών φωνής και δεδομένων.
 Παρεμβολή των εχθρικών επικοινωνιών στους γεωγραφικούς τομείς επιτήρησης του συστήματος
 Ταυτόχρονη προστασία (μη παρεμβολή) των φίλιων επικοινωνιών.
Image
Το DARE-J έχει αναπτυχθεί αποκλειστικά από έλληνες μηχανικούς στην εταιρία ΕΠΟΣ που είναι επίσης αμιγώς ελληνική. Το σύστημα έχει επιδειχθεί σε λειτουργία στο ΓΕΑ, σε αντιπροσωπεία της Διοίκησης της ΓΓΟΣΑΕ/ΓΔΑΒΕ, στο ΓΕΕΘΑ, στη ΔΔΒ και σε άλλους φορείς των Ε.Δ.
Όλες οι επιδείξεις περιλάμβαναν παρεμβολή στρατιωτικών ασυρμάτων από πρωτότυπο του συστήματος DARE-J σε λειτουργία. Επιπλέον, κατόπιν προσκλήσεως του ΓΕΕΘΑ, το σύστημα έχει συμμετάσχει και στη διακλαδική άσκηση ηλεκτρονικού πολέμου «Δούρειος Ίππος» στην Ανδραβίδα όπου και αξιολογήθηκε επί του πεδίου.
Defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης