Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Το ελληνικό σχέδιο Ανάν

Του Μενέλαου Τασιόπουλου
Πριν από ελάχιστα χρόνια ο αείμνηστος πρόεδρος της Κύπρου Τάσσος Παπαδόπουλος σε δημόσιο διάγγελμα προς το Έθνος συγκινημένος είχε δηλώσει: «Παρέλαβα κράτος. Δεν θα παραδώσω περιοχή». Στη συνέχεια οι Κύπριοι στο δημοψήφισμα για το σχέδιο Ανάν, το καταψήφισαν, με το μισό νησί υπό κατοχή και υπό καθεστώς ασφυκτικών διεθνών πιέσεων, ότι αν κάνουν κάτι τέτοιο θα καταστραφούν, σχεδόν θα βομβαρδισθούν , όπως οι Σέρβοι. Άντεξαν στις πιέσεις και κράτησαν την χώρα τους.
Σήμερα και με σύμμαχο το Ισραήλ, το Κυπριακό βαίνει προς λύση και η Κύπρος ότι και αν συμβεί στην Ευρώπη, στον σκληρό πυρήνα της οποίας εντάχθηκε το 2008, θα επιβιώσει και θα ισχυροποιηθεί , βασιζόμενη στα κοιτάσματα φυσικού αερίου και στον κομβικό οικονομικό και γεωπολιτικό ρόλο της στη Μεσόγειο.
Ο Αντώνης Σαμαράς στο συμβούλιο αρχηγών, αν και δεν είναι πρωθυπουργός βρίσκεται στη θέση του Τάσσου Παπαδόπουλου. Θα πρέπει να πει
το μεγάλο «όχι» στην εκποίηση της Ελλάδος και την παραχώρηση της στην Γερμανία και τις Βρυξέλλες. Δυστυχώς με τη συμμετοχή της Γαλλίας, της παραδοσιακής συμμάχου μας , στην ευρωπαϊκή και όχι μόνον πορεία μας.
Παρόντες στο συμβούλιο αρχηγών πέραν του πρωθυπουργού, που κυριολεκτικά έχει χάσει τον έλεγχο των εξελίξεων, οι υπουργοί Οικονομίας κ. Παπακωσταντίνου, υπάλληλος στη νοοτροπία του Berlin Club και Εξωτερικών κ. Δρούτσας, πρόσωπο της Καγκελαρίας και ενδοτικός στη νέο- οθωμανική στρατηγική των Ερντογάν- Νταβούτογλου, αλλά και η 5η φάλαγγα της οικογένειας Μητσοτάκη(πατέρα και κόρης) κ. Γ. Καρατζαφέρη.
Το πρόβλημα είναι και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Παπούλια , που με τους χειρισμούς του , ενδεχομένως θα θέσει σε δομική αμφισβήτηση το κύρος του θεσμού που εκπροσωπεί και συνταγματικά εγγυάται όχι μόνον την ενότητα του έθνους, αλλά και την εθνική κυριαρχία, που ήδη έχει επιτρέψει σε μια πρώτη φάση να χαθεί με το Μνημόνιο και την Δανειακή Σύμβαση, με τη μοναδική υπογραφή του κ. Παπακωσταντίνου.
Στην Ελλάδα σήμερα ο Γερμανικός παράγοντας είναι πανίσχυρος. Έχει στις τάξεις του πολιτικούς, διπλωμάτες, πανεπιστημιακούς, δημοσιογράφους, αναλυτές, τραπεζίτες, επιχειρηματίες, αξιωματικούς. Κυρίαρχα διακατέχεται από την εθνικιστική – αυτοκρατορική αλαζονεία του Γερμανικού Έθνους, που επιζητά με ειρηνικό τρόπο αυτή τη φορά και οικονομικά μέσα την απόλυτη κυριαρχία στην Ευρώπη , με πρώτο στόχο την είσοδο της Ανατολής από τη θάλασσα , την Ελλάδα.
Απέναντι στις δυνάμεις αυτές η πολιτική ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η κοινωνία στους δρόμους και τις πλατείες της χώρας , μερίδα της Αριστεράς και ένας σκληρός πυρήνας ανθρώπων του τύπου, των πανεπιστημίων , της Οικονομίας.
Εκεί όμως που θα κριθούν όλα, αν δηλαδή η Ελλάδα παραμείνει κράτος ή μετεξελιχθεί στο 17ο κρατίδιο (και το πλέον φτωχό, χωρίς δικαίωμα ψήφου) της Ομοσπονδιακής Γερμανίας – όπως αρθρογράφος της γερμανικής έκδοσης των Financial Times έγραψε- μια περιοχή δηλαδή, είναι από μία υπογραφή. Του Αντώνη Σαμαρά στο Μνημόνιο 2 και το μεσοπρόθεσμο. Και ο επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης δηλώνει σε όλους τους τόνους ότι δεν θα υπογράψει την εκποίηση της Ελλάδος.
Εάν επιβιώσουμε ως Ελλάδα θα κάνουμε εκλογές και θα σαρώσουμε τους δοσίλογους. Στην προσπάθεια της ανάκαμψης θα έχουμε συμμάχους, όπως και η Κύπρος. Υπερατλαντικούς και Μεσόγειους. Κυρίαρχα όμως θα έχουμε την ευκαιρία. Να ανοικοδομήσουμε την χώρα μας . Να διορθώσουμε το λάθος της Μεταπολίτευσης , με μια επόμενη Ελληνική Δημοκρατία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης