Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά το «ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ»

Μετά την περάτωση των εκτεταμένων εκπαιδευτικών του δραστηριοτήτων, το υποβρύχιο Type 214 «ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ» οδεύει για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού (ΓΕΝ), στις 16 Μαΐου 2011 το υποβρύχιο θα μεθορμήσει στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, όπου θα παραμείνει για χρονικό διάστημα ενός μηνός περίπου.

Σκοπός είναι «να αποκαταστήσει εκκρεμότητες εγγυήσεως οι οποίες δεν επηρεάζουν την επιχειρησιακή του ετοιμότητα», σύμφωνα με την ακριβή διατύπωση του Επιτελείου.
Πρόκειται για εργασίες μικρο-επισκευών (καμία σε κύριο σύστημα του υποβρυχίου) τις οποίες ορθώς πράττει το ΓΕΝ και σπεύδει να ολοκληρώσει όσο το υποβρύχιο βρίσκεται εντός του πλαισίου της εγγύησης.

Παρεμπιπτόντως, το ΓΕΝ εξετάζει το ενδεχόμενο να επιτρέψει την παρουσία των ΜΜΕ κατά τη διάρκεια βολής που θα πραγματοποιήσει το υποβρύχιο περί τα τέλη Μαΐου ή εντός του Ιουνίου, ώστε να επικοινωνήσει στην κοινή γνώμη το αυτονόητο: Ότι το υπερσύγχρονο αλλά τόσο... συκοφαντημένο υποβρύχιο, απλά θα αποτελεί τη ναυαρχίδα του υποβρυχιακού μας στόλου, αυξάνοντας κατακόρυφα τις επιχειρησιακές του δυνατότητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης