Δευτέρα 25 Απριλίου 2011

Η ελληνική βλακεία ενώπιον της Νταβουτόγλειας αλητείας

  Με τον Σάββα Ιακωβίδη

ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ θηρίο δεν καλοπιάνεται με προσωπικές χημείες και πολιτικές ή διπλωματικές αλχημείες. Δεν εξημερώνεται με ζεϊμπέκικα υποταγής και επαναπροσεγγίσεις δουλοπρέπειας. Δεν τιθασεύεται με γενναιοδωρίες και μονομερείς παραχωρήσεις. Όλα αυτά το αποθηριώνουν, το εξαγριώνουν και το πείθουν ότι απέναντί του έχει ραγιάδες έτοιμους να κατεβάσουν αυτόβουλα τα παντελόνια, ώστε να απολαύσουν καλύτερα το βιασμό τους. Ο Σημίτης και ο Γ. Παπανδρέου, μετά την κρίση των Ιμίων, πίστεψαν ότι καλοπιάνοντας το τουρκικό θηρίο θα το απέτρεπαν να επιτεθεί εναντίον μιας ψοφοδεούς Ελλάδας.

Ηπατήθησαν!

Σε βαθμό που ο Σημίτης προ καιρού παραδέχθηκε δημόσια ότι, εκείνη η πολιτική, ως συνέπεια και των γνωστών σεισμών, που είχε ασκήσει με εκφραστή τον Γ. Παπανδρέου και τις ζεϊμπεκιές του ενώπιον του σουλτάν-Γιλμάζ, ήταν λάθος. Και έπρεπε να αναθεωρηθεί.


Δυστυχώς, όχι μόνο δεν αναθεωρήθηκε εκ βάθρων, αλλά παρατηρούμε μιαν έμφοβη Ελλάδα, εξαιτίας και της οικονομικής κρίσης, απέναντι σε μια κυριολεκτικά αποθηριωμένη Τουρκία, που εκλαμβάνει την Ελλάδα ως… κουνούπι και ως δορυφόρο.

Από την άλλη, η πολιτική Χριστόφια, που στηρίχθηκε στις διαπροσωπικές σχέσεις του και στην κατ’ ισχυρισμόν φιλία και ιδεολογική συγγένεια με τον κατοχικό Ταλάτ, κατέρρευσε ως χάρτινος πύργος. Πρώτα, ο Ταλάτ τού διαμήνυσε ωμά ότι δεν θέλει να τον αποκαλεί «σύντροφο». Και, δεύτερον, του είπε αδίστακτα ότι δεν πρόκειται να αυτοκτονήσει, αντιπαρατασσόμενος προς την Τουρκία, επειδή ο Δ. Χριστόφιας τον συμβούλευε να κάνει τη μικρή επανάστασή του κατά της Τουρκίας.

Τώρα, ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών κονιορτοποιεί κυριολεκτικά τις όποιες ψευδαισθήσεις η Αθήνα και η Λευκωσία συντηρούν για τις προθέσεις της Τουρκίας. Κατά τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Βερολίνο, ο Νταβούτογλου επετέθη κατά του Τσέχου ομολόγου του, που επιχείρησε να τον επαναφέρει στην τάξη.

Με υπεροψίαν και μέθην, ως νέος Δαρείος, με αναίδεια και οργή επιτέθηκε στον Τσέχο Υπουργό και, δι’ αυτού, σε όλους τους συμμάχους του, επειδή του υπέδειξε ότι μια χώρα που δεν είναι μέλος της Ε.Ε., δεν μπορεί να ανακατεύεται στα εσωτερικά της Ένωσης. Ο Νταβούτογλου έβγαλε τον πραγματικό Τούρκο από μέσα του. Εξεμάνη. Υβριστικός και απειλητικός τού φώναξε ότι η Τουρκία δεν πρόκειται να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με την Κυπριακή Δημοκρατία. «Αυτό να μην περνάει από το μυαλό σας», είπε σε έξαλλο τόνο ο Τούρκος Υπουργός. Ο Νταβούτογλου είναι συνεπής με την πολιτική της χώρας του. Η Τουρκία θεωρεί την Ελλάδα ως έναν ασήμαντο, ακίνδυνο δορυφόρο. Γι' αυτό και την αφαίρεσε από τον κατάλογο χωρών, που κρίνονται ως απειλή εναντίον της, αλλά διατηρεί το casus belli και τη λεγόμενη στρατιά του Αιγαίου. Η Τουρκία θεωρεί την Ελλάδα ως μιαν αδύναμη χώρα, ιδιαίτερα μετά την οικονομική κατάρρευσή της, ενώ εκείνη αναβαθμίζεται πολλαπλώς.
Έτσι, παρά τις γλυκερές δηλώσεις Νταβούτογλου στη Ρόδο ότι, τάχα, Έλληνες και Τούρκοι είναι αδέλφια, η Τουρκία δεν σταματά ούτε στιγμή να προκαλεί στο Αιγαίο και να αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία. Τώρα άνοιξε νέο μέτωπο, με το Καστελλόριζο. Από την άλλη, θεωρεί ότι η Κύπρος είναι εξαιρετικά σημαντική για τους γεωπολιτικούς, στρατηγικούς, ενεργειακούς και άλλους επιθετικούς σχεδιασμούς της.

Οι οργίλες δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού επιβεβαιώνουν την πολιτικά βλακώδη αντιμετώπιση της Τουρκίας από την Αθήνα και τη Λευκωσία. 

Η αλητεία του Νταβούτογλου στο ΝΑΤΟ λογικά πρέπει να αφυπνίσει Ελλάδα και Κύπρο. 

Αμφιβάλλουμε. 

Τα γιουσουφάκια δεν αντιδρούν.

Απλώς λικνίζονται στους χιτλερικούς κρωγμούς του υπερφίαλου Νταβούτογλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης