Δευτέρα, 25 Απριλίου 2011

Διεθνής σύμβουλος για τα στρατόπεδα

Διεθνής σύμβουλος, που αναμένεται σύντομα να οριστεί σύντομα, θα επικουρήσει την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας στα ζητήματα αξιοποίησης και διαχείρισης της ακίνητης περιουσίας τόσο του Υπουργείου όσο και των στρατοπέδων που πλέον δεν χρησιμοποιούνται από τις Ένοπλες Δυνάμεις.
Τούτο προκύπτει από δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην ευρύτερη περιοχή Θεσσαλονίκης για να μεταφέρει και ανταλάξει τις αναστάσιμες ευχές.

 
Από τη χθεσινή επίσκεψη του Ευάγγελου Βενιζέλου στο στρατιωτικό νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Σήμερα ο υπουργός ΕΘνικής Αμυυνας επισκέφθηκε το Α' ΚΕΠ της Πολεμικής Αεροπορίας στον Χορτιάτη, συνοδευόμενος α
Από τη χθεσινή επίσκεψη του Ευάγγελου Βενιζέλου στο στρατιωτικό νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Σήμερα ο υπουργός ΕΘνικής Αμυυνας επισκέφθηκε το Α' ΚΕΠ της Πολεμικής Αεροπορίας στον Χορτιάτη, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας Αντιπτέραρχο Βασίλειο Κλόκοζα και στη συνέχεια την 181 ΜΚΒ ΧΩΚ στο Πανόραμα, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΣ, Στρατηγό Φραγκούλη Φράγκο.
 
Χώρος αναφοράς το στρατόπεδο Παύλου Μελά: Ερωτηθείς σχετικά με τη διαδικασία αξιοποίησης των στρατοπέδων και με αφορμή την πρόσφατη παραχώρηση του στρατοπέδου Παύλου Μελά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε:
«Η παραχώρηση της χρήσης του στρατοπέδου Παύλου Μελά ήταν μία παλαιά προγραμματική δέσμευση της Πολιτείας και της σημερινής κυβέρνησης. Χαίρομαι γιατί σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών, με απόφαση του Ταμείου Εθνικής Άμυνας, δώσαμε μία λύση με την παραχώρηση της χρήσης για πολιτιστικές, κοινωνικές και οικολογικές δράσεις και αν αναπτυχθούν οποιεσδήποτε εμπορικές δραστηριότητες, αυτές θα είναι προς όφελος και του ελληνικού Δημοσίου. Κυρίως όμως, το κοινωνικό όφελος θα είναι πολύ μεγάλο, όχι μόνο για την ίδια τη Θεσσαλονίκη, αλλά για όλο το πολεοδομικό συγκρότημα που αποκτά έτσι έναν νέο χώρο αναφοράς, ένα μητροπολιτικό πάρκο που μπορεί να οργανωθεί και να λειτουργήσει υποδειγματικά».
Το στρατόπεδο «Παύλος Μελάς»
Το στρατόπεδο «Παύλος Μελάς»
 
Παίρνουν σειρά και άλλα στρατόπεδα: Αναφορικά με το σχεδιασμό της κυβέρνησης σχετικά με τα λοιπά στρατόπεδα, ο κ.Βενιζέλος τόνισε ότι όλα τα στρατόπεδα έχουν ταξινομηθεί σε τρεις μεγάλες κατηγορίες: «αυτά που είναι ενεργά και τα χρειάζονται οι Ένοπλες Δυνάμεις, αυτά που είναι μέσα στον αστικό ιστό και τα ζητούν οι Δήμοι για κοινωνικές, κοινωφελείς ή εμπορικές χρήσεις και η τρίτη κατηγορία είναι τα ακίνητα των Ενόπλων Δυνάμεων που θα αξιοποιηθούν στο πλαίσιο της αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου. Αναμένουμε να οριστεί ο διεθνής σύμβουλος ο οποίος θα μας υποστηρίξει στην δράση αυτή. Έτσι θα είναι όλοι ευχαριστημένοι. Οι Ένοπλες Δυνάμεις θα έχουν τις υποδομές που χρειάζονται, οι τοπικές κοινωνίες και η Τοπική Αυτοδιοίκηση παίρνει αυτά που πρέπει να πάρει για κοινωνικές χρήσεις και ταυτόχρονα το ελληνικό Δημόσιο αξιοποιεί την τεράστια περιουσία που έχει».
 
Εχουμε ανάγκη από ελπίδα και αντοχή: Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ευχήθηκε Χρόνια Πολλά και Χριστός Ανέστη σε όλους, τονίζοντας ότι «το Πάσχα είναι ημέρα γιορτής για όλον τον ελληνικό λαό αλλά ιδιαίτερα για τις Ένοπλες Δυνάμεις. Επισκέπτομαι σήμερα μονάδες μαζί με την στρατιωτική ηγεσία για να ευχηθώ εκ μέρους του ελληνικού λαού Χρόνια Πολλά σε όλο το στρατιωτικό προσωπικό -μόνιμα στελέχη και κληρωτούς- και να μεταφέρω τις ευχές των Ενόπλων Δυνάμεων στον ελληνικό λαό, που έχει ανάγκη από ευχές, έχει ανάγκη από αντοχή, έχει ανάγκη από ελπίδα και προοπτική».
ethnos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης