Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Ισραηλινό αεροπορικό πλήγμα στο Σουδάν

Η σουδανική κυβέρνηση κατηγορεί την ισραηλινή για τη διενέργεια αεροπορικού πλήγματος εντός του εδάφους της, πλησίον της πόλης Πορτ Σουδάν στην ακτή της Ερυθράς Θάλασσας.

Στόχος της χθεσινής επίθεσης ήταν όχημα, δεκαπέντε χιλιόμετρα νοτίως της πόλης, στο οποίο επέβαιναν δύο άτομα τα οποία σκοτώθηκαν. Πηγές αναφέρουν ότι πιθανώς να ενεπλάκησαν κι ελικόπτερα, τα οποία έμοιαζαν με ΑΗ-64 Apache, αν και τίποτα δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Την κατηγορία εξαπέλυσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών του Σουδάν, Αλί Άχμαντ Κάρτι. Το Ισραήλ αρνείται να σχολιάσει κάτι επ’ αυτού, αν και η πιθανότητα να εμπλέκεται είναι σίγουρα... ιδιαιτέρως αυξημένη, αφού σε παρόμοια πλήγματα έχουν πραγματοποιηθεί και στο παρελθόν, εναντίον κομβόι φορτηγών που φέρονταν να μεταφέρουν όπλα για τη Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, τα οποία θα μεταφέρονταν μέσω της χερσονήσου του Σινά...

Η επίθεση αυτή, αν όντως εκτελέστηκε από το Ισραήλ, δε θα είναι η πρώτη. Το 2009 είχε γίνει ανάλογη επιχείρηση για την καταστροφή φάλαγγας οχημάτων τα οποία μετέφεραν όπλα προς τη Γάζα, μέσω της ερήμου του Σινά.

Τότε, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Εχούντ Ολμέρτ δεν επιβεβαίωσε το συμβάν, δήλωσε, όμως, πως «επιχειρούμε οπουδήποτε όπου μπορούμε να χτυπήσουμε τρομοκρατική υποδομή – σε κοντινές περιοχές και σε περιοχές αρκετά μακρύτερα.»
defencepoint

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης