Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Οι «ωραίοι Έλληνες» και ο νέος εκβιασμός για τη διζωνική

 

Με τον Σάββα Ιακωβίδη

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Χριστόφιας βρίσκεται ενώπιον φοβερών πολιτικών αδιεξόδων. Όμως, φαίνεται να λησμονεί μερικά πράγματα, όταν επιτίθεται, ξανά, εναντίον αντιπάλων του, μερίδας των ΜΜΕ και κατά του «βάρβαρου ιδεολογήματος του φασισμού».
Μιλώντας χθες, στο συνέδριο της ΠΟΦΕΝ, είπε και τα εξής για τη διζωνική: «Δεν είναι ανακάλυψη του Χριστόφια, έχει γίνει αποδεκτή από το 1977 από τον Εθνάρχη Μακάριο, την έχουν επαναβεβαιώσει με αποδοχή μπροστά στο λαό όλοι οι εκλεγμένοι Πρόεδροι της Κυπριακής Δημοκρατίας μέχρι σήμερα.
Εμείς τολμούμε, στη βάση ακριβώς της πικρής εμπειρίας του παρελθόντος και των εξελίξεων του παρόντος, να συγκεκριμενοποιήσουμε το τι σημαίνει διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία. Αυτοί που δεν θέλουν την ομοσπονδία να σηκωθούν ως ωραίοι Έλληνες και να το πουν: ''Δεν θέλουμε την ομοσπονδία''. Και να δούμε ποιος θα κερδίσει στο τέλος της ημέρας. Θα κερδίσουμε τη διχοτόμηση, θα χάσουμε τη μισή μας πατρίδα».

Ο Πρόεδρος δεν νομιμοποιείται να ασκεί πολιτική δι΄ εκβιασμών, μπαμπούλων και στιγματισμών. Οι ωραίοι Έλληνες αυτού του τόπου, κατά συντριπτική πλειοψηφία, ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΝ τη διζωνική ομοσπονδία, επειδή καταλαβαίνουν αυτά που ο Δ. Χριστόφιας ξέρει, αλλά δεν θέλει να παραδεχθεί.

Πρώτον, τι είδους ηγεσία είναι αυτή που έχουμε, από το 1974, που έμεινε κολλημένη στη διζωνική, ως άλλοθι της ανεπάρκειας και της ατολμίας της να χαράξει μια νέα πολιτική, σωστική για τον Ελληνισμό της Κύπρου;

Δεύτερον, τι ηγεσία είναι αυτή που δεν κατάλαβε ακόμα ότι, από το 2004, η Κυπριακή Δημοκρατία εντάχθηκε στην ΕΕ και, άρα, όσα ισχύουν για τους υπόλοιπους εταίρους μας, απαιτούμε δικαιωματικά να ισχύουν και για μας;

Τρίτον, ο Δ. Χριστόφιας κόμπασε (6/3/2009) ότι θα βελτίωνε λάθη των προκατόχων του. Πού είναι η βελτίωση που πέτυχε;

Τέταρτον, παραδέχθηκε (27/9/2009) ενώπιον των ομογενών: «Ε, λοιπόν, δεν είναι φυσιολογικό για την Κύπρο η διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία».
 Αφού δεν είναι φυσιολογική, γιατί επιμένει σε αυτήν; Στους Κερυνειώτες είπε (22/7/2009) ότι, «η διζωνική είναι δύσκολο να επιτευχθεί».

Πέμπτον, ο Δ. Χριστόφιας λέγει ότι πέτυχε τώρα να «συγκεκριμενοποιήσει τι σημαίνει διζωνική. Α, ναι; Ιδού τι είπε στις 20/9/2009: «Η πλευρά μας τάσσεται υπέρ της ελεύθερης διακίνησης, εγκατάστασης, κατοχής περιουσίας και άσκησης επιχειρηματικής δραστηριότητας. Μπορεί να υπάρξει μια σύντομη μεταβατική περίοδος, αλλά σε μια χώρα, όπου είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν μπορεί οι ξένοι να μπορούν να ασκούν αυτές τις ελευθερίες και οι Κύπριοι να έχουν περιορισμό στην άσκησή τους. Είναι βασικές θέσεις τις οποίες υποστηρίζω με σθένος στις συνομιλίες». Αν αυτά υποστηρίζει, γιατί προέβη σε γενναιόδωρες, μονομερείς παραχωρήσεις στους Τούρκους;

Έκτον, η διζωνική συνιστά νομιμοποίηση των αποτελεσμάτων της τουρκικής εισβολής-κατοχής. Γιατί ο Δ. Χριστόφιας επιμένει σ’ αυτήν;

Έβδομον, στα δύο συνιστώντα κρατίδια θα υπάρχουν χωριστές εθνικές πλειοψηφίες, όπως και πλειοψηφία στο περιουσιακό. Θα υπάρξουν σοβαροί περιορισμοί στα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα των Ε/κ, όπως και σαφείς περιορισμοί στην εγκατάστασή τους στο υπό τ/κ έλεγχο κρατίδιο και στην απόκτηση περιουσίας ή στη διακίνηση.

Ακόμα, θα υπάρξει διαχωρισμός ανθρώπων με βάση φυλετικά και εθνικά κριτήρια. Αυτή η ρατσιστική, αντιδημοκρατική, φασιστική, τουρκοαγγλική λύση συνιστά πρωτοφανή ανωμαλία, μοναδική στην παγκόσμια νομολογία.
Ως Πρόεδρος και ως Έλλην, ο Δ. Χριστόφιας οφείλει να εξηγήσει αυτά στους πολίτες, αντί να τους εκβιάζει με μπαμπούλες. Οι ωραίοι Έλληνες της Κύπρου δεν είναι πειραματόζωα. Κανενός!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης