Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

Νέος τρόμος με πυροβολισμούς

Νέος τρόμος με πυροβολισμούςΑγνωστοι που επέβαιναν σε δύο ΙΧ πάτησαν 3 φορές τη σκανδάλη προχθές το απόγευμα έξω από το σπίτι του δολοφονημένου Αρ. Γκούμα

Συνεχίζεται η αναταραχή στη μειονότητα μετά και το προχθεσινό νέο περιστατικό βίας στη Χειμάρρα, όταν άγνωστοι πυροβόλησαν τρεις φορές έξω από το σπίτι του Αριστοτέλη Γκούμα, που δολοφονήθηκε πριν από μία εβδομάδα από ακραία στοιχεία, επειδή μιλούσε ελληνικά.

 
Χθες το πρωί συγγενείς και φίλοι του Αρ. Γκούμα, αλλά και πολλοί ομογενείς απέκλεισαν συμβολικά για λίγη ώρα την εθνική οδό Αγίων Σαράντα-Αυλώνας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη δολοφονία του 37χρονου, ενώ στη συνέχεια έκαναν πορεία μέχρι το νεκροταφείο της Αυλώνας, όπου και άναψαν κεριά στο μνήμα του.
Στην εκδήλωση πήραν επίσης μέρος ο Σύλλογος Γυναικών Χειμάρρας, ο Εμπορικός και Βιοτεχνικός Σύλλογος και οι δημογέροντες της επαρχίας. Οι κάτοικοι της περιοχής επιμένουν στο αίτημά τους να μεταβεί ανακριτής στην περιοχή και να πάρει καταθέσεις από αυτόπτες μάρτυρες για τη δολοφονία του Αρ. Γκούμα, καθώς θεωρούν ότι, παρά την προφυλάκιση του οδηγού του Ι.Χ. ο οποίος σκότωσε τον ομογενή και των έξι φίλων του, η υπόθεση θα πέσει τελικά στα... μαλακά.
Την ίδια ώρα, η αλβανική αστυνομία δεν ανακοινώνει τίποτε επισήμως για το προχθεσινό περιστατικό, όταν άγνωστοι που επέβαιναν σε δύο αυτοκίνητα πυροβόλησαν κατά του σπιτιού της οικογένειας Γκούμα.
Νέος τρόμος με πυροβολισμούςΗ ώρα ήταν λίγο μετά τις 5 το απόγευμα (τοπική ώρα) και στο σπίτι υπήρχαν αρκετοί συγγενείς και φίλοι που πήγαν να συλλυπηθούν την οικογένεια.
Τα δύο Ι.Χ. κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα στους δρόμους της Χειμάρρας, ενώ έφτασαν στην πόλη από την πλευρά του Αυλώνα. Εξω από το σπίτι του Αρ. Γκούμα, που βρίσκεται στην περιοχή κοντά στο κάστρο της πόλης, οι οδηγοί έκοψαν ταχύτητα και οι συνοδηγοί έριξαν τρεις πυροβολισμούς, ενώ μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου, επίσης με μεγάλη ταχύτητα, έσπευσαν να εξαφανιστούν προς τους Αγίους Σαράντα.
Τρεις κάλυκεςΑστυνομικοί πήγαν στο σημείο και μάζεψαν τρεις κάλυκες, ενώ η ατμόσφαιρα φορτίστηκε και δεκάδες ομογενείς συγκεντρώθηκαν έξω από το σπίτι και εξέφραζαν την ανησυχία τους για τη νέα πρόκληση.
Εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως η αλβανική αστυνομία δεν έβγαλε ανακοίνωση για το συμβάν, ενώ κύκλοι της διέρρεαν χθες πως ερευνάται αν στόχος των δραστών ήταν το σπίτι του Αρ. Γκούμα ή επρόκειτο για ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ των επιβατών των δύο Ι.Χ. για προσωπικές τους διαφορές.
Αντιδράσεις
Καταδικάζουν Ντόρα Μπακογιάννη - ΛΑΟΣ
Με χθεσινή της δήλωση η ανεξάρτητη βουλευτής Ντόρα Μπακογιάννη σχολίασε ότι «η διαφαινόμενη αναίτια άνοδος του αλβανικού εθνικισμού, ιδιαίτερα σήμερα που η γείτονα χώρα χτυπάει την πόρτα της Ευρώπης, δεν είναι απλώς ανεξήγητη και ακατανόητη αλλά ταυτόχρονα είναι και επικίνδυνη», και κάλεσε «την αλβανική κυβέρνηση, αλλά κυρίως τα κόμματα και τους κοινωνικούς φορείς της γείτονος, να απομονώσουν έμπρακτα, διά της πολιτικής τους και όχι μόνο στα λόγια, όλους εκείνους που προβαίνουν σε πράξεις ωμής βίας, σε εποχή μάλιστα που διαμορφώνεται η ευρωπαϊκή προοπτική για τη φίλη και γείτονα χώρα».
Φόβοι για βεντέτα«Η αλβανική κυβέρνηση όσο δεν λαμβάνει δραστικά μέτρα για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Ελλήνων ομογενών που ζουν επί 3.000 χρόνια στην περιοχή, τόσο θα βάζει σε κίνδυνο την κοινωνική ειρήνη μεταξύ των Αλβανών (που βρίσκονται στην Ελλάδα για 20 χρόνια) και του (ευαίσθητου σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων) ελληνικού λαού. Ελπίζουμε και ευχόμαστε να μην ξεκινήσει μια βεντέτα με απρόβλεπτες εξελίξεις», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, Κ. Αϊβαλιώτης.
Μαρία Ριτζαλέου
ritzal@pegasus.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης